1kert.hu - a FELCO specialista

 
  2017. június 08. Csütörtök
  1 Válasz
  17.2K Megtekintés
Kedves Kertészek!
Segítséget szeretnék kérni, Germersdorfi cseresznyefám 5 éves, most már szép, formás fácskává nőtt, tele volt virággal tavasszal, láthatóan a lemosópermetezés elég volt neki.
Mégis a fél fán nem lett termés, egyáltalán, mintha soha nem is lett volna ott virág. A fa másik felén van termés, szépen fürtökben, viszont annak is kb. 30%-a ki nem fejlődött, sorvadt szemekből áll. Van rajta ugyan némi hús, de elég kétségbeejtően néz ki. (Csatoltam két képet, bal oldalán a satnya termés, jobb oldalon pedig egy szép, kisebb dió nagyságú szem látható.) A sorvadt szem ízetlen, bár leve van, de húsa alig.

Az a kérdésem, hogy mit csináltam rosszul? Láthatóan nem volt baja a fának, levele nem hullott, nem volt gombás betegsége, egyszer volt idén fekete tetű a hajtás végeken, de azt levágtam, Bálint gazda tanácsa szerint. Semmi más jele nem volt, hogy itt baj lehetne.

Az előző 3 évben már termett, szépen egyenletesen, mindenütt, és nagyon finom termése van.

A tavaszi sok eső ártott volna meg idén? Vagy a hideg?

Ha valaki tud tanácsot adni, hogy mire figyeljek, nagyon örülnék!

Köszönöm előre is!
Ági
6 évvel ezelőtt
·
#29802
A cseresznyefa mellé érdemes porzót is ültetni a biztos mennyiségű és minőségű terméshez. Kivételek ez alól az önporzós fajták, azoknál nem szükséges másik fa. A Germersdorfi nem ilyen. Nem lehet, hogy volt a szomszédban egy másik fa, ami eddig porozhatta, csak azt kivágták?

Jó porzó fák ehhez a fajtához, érdemes megfontolni valamelyik ültetését: Solymári gömbölyű, Van, Hedelfingeni óriás, Stella.
  • Oldal :
  • 1
There are no replies made for this post yet.



Partnerek 
 

1KERT.hu - FELCO metszőolló, ágvágó és fűrész

Balintgazda.hu - Bálint gazda kertről, növényekről

Senior.hu - Teljes élet 50 felett (szenior magazin)

Villámfordítás Fordítóiroda - Tartalommarketing

Garden-guide.com - Your Daily Green Inspiration

Vissza a tetejére