1000 nm paradicsom azért elég komoly vállalkozás egy kezdő kertész számára. Ez nem olyan dolog, mint 10 tő paradicsom, hogy ha tönkremegy véletlenül, akkor majd veszek a piacon.Nem úgy gondolom persze, hogy feltétlenül bukás lesz a dologból, hanem hogy egy kezdő nem veszi észre az esetleges problémákat az előjelekből, utána meg már késő lesz. (És problémák általában vannak.)De nem is a megtermelés a fő gond, hanem az eladás. Hogy mi lesz a megtermelt paradicsommal. Ki veszi meg, és ameddig el nem kel, addig hol lesz tárolva a leszedett termés.Nekem fólia alatti palántagyártásról nincs saját tapasztalatom, de bárki fog is válaszolni, azt tudnia kell, hogy mik az alapvető elképzelések: pl. gondolom, ládába lesz elvetve a mag, ezek a ládák elejétől kezdve csak a fólia alatt férnek el, vagy van valami nevelésre alkalmas fűtött hely a tűzdelésig? Utána ládába lesznek tűzdelve a palánták, vagy a fólia földjébe, vagy tápkockába, pohárba egyenként?Azt tudni kell, hogy a fűtetlen fóliában éjszaka csak 1-2 fokkal van melegebb, mint a szabadban, tehát ez nagyban befolyásolja a lehetőségeket, mert nagyon hideg időben nem nő a palánta, nagyon hidegben megfázhat, sőt kinti fagy esetén bent is megfagyhat.