1kert.hu - a FELCO specialista

  2012. október 07. Vasárnap
  9 Válasz
  4.4K Megtekintés
Üdvözletem! Ismerősöm bor készítését szeretném megosztani, illetve véleményt szeretnék kérni róla. Úgy csinálja, hogy ledarálja, lepréseli majd bele rakja műanyag flakonba vizet, cukrot és pár marék szőlő szemet tesz rá és kiteszi a napra. Így forralja ki és ezt issza. Az mellet hogy undorító gondolom oldja a műanyagot és nem odavaló dolgok kerülnek bele. Szeretnék kérni véleményeket és hozzá szólásokat. Köszönöm
11 évvel ezelőtt
·
#28168
Válasz elfogadva
nincs ezzel semmi baj :-) falun bögrecsárdákban is ilyen bor szokott az asztalra kerülni, amúgy ebben van szőlő is. ultra hiper szuper markeciben meg szőlő sincs, na meg a viccben is az öreg sváb elárulja halálos ágyán a titkot fiának, hogy bort szőlőből is lehet csinálni :-)
11 évvel ezelőtt
·
#28168
Válasz elfogadva
nincs ezzel semmi baj :-) falun bögrecsárdákban is ilyen bor szokott az asztalra kerülni, amúgy ebben van szőlő is. ultra hiper szuper markeciben meg szőlő sincs, na meg a viccben is az öreg sváb elárulja halálos ágyán a titkot fiának, hogy bort szőlőből is lehet csinálni :-)
11 évvel ezelőtt
·
#28170
Nem azzal van a gond, hogy nincs szőlőből. Az érdekelne hogy a hirtelen forrástól (udvaron a napon)és a műanyagtól milyen anyagok szabadulhatnak fől. Az öreget többször vitték orvoshoz mikor inni kezdte ezt a lőrét. Zsidóval ismerem ezt a viccet
11 évvel ezelőtt
·
#28187
A vicc terén Önnek van igaza, csak svábbal a mai zord világban kicsit elegánsabb. Amúgy az elején elakadtam: Mit darál le? A vizet? Miért kell azt darálni? Ott annyira darabos? Már a hires bortermesztő nemzeteknél is előfordul, hogy nagy műanyag, vagy acél tornyokban érlelik a mustot. A magam részéről nem vagyok hive, de elvben az élelmiszer tárolására gyártott műanyag tároló edényzetekből elvben nem oldódhatna ki semmi káros anyag. Ez igy van az üveggel is és mégis láttam már olyat, aki üvegből ivott és a detoxba került. Én ekkor arra gyanakodtam, hogy az üvegből kioldódott anyag lehet a felelős. Ez a feltevésem később be is igazolódott.
11 évvel ezelőtt
·
#28209
A szőlőt darálta, majd fölengedte vízzel és cukorral, kirakta a napra úgy forralta. Szörpös, olajos, üdítős flakonba forralja. Remélem így már érthetőbb. :cheer:
11 évvel ezelőtt
·
#28210
Igen. Igy már sokkal érthetőbb. Majdnem ugy csinálja, mint a nagyok. A szőlő préselése ugyan kimaradt. Vizet és cukrot nem illik hozzáadni. A viz eleve veszélyes anyag, \" mert kétszer annyi hidrogént tartalmaz, mint oxigént.\" Kémiából azt is tudjuk, hogy a legjobb, legáltalánosabb oldószer. Mint azt is tudjuk, hogy az oldószerek ki tudja mit oldanak fel a flakonban, vagy rosszabb esetben a szervezetünkben. Emberi fogyasztását mindenképpen kerülnünk kellene, ezért Önnek igaza van. A répacukor hozzáadása meg a bortörvény szerint tilos, mert hasadása közben több metilalkohol keletkezik, mint a gyümölcscukrok esetében, de ennek veszélye a vizéhez képest elhanyagolható.
11 évvel ezelőtt
·
#28212
nem jó,de nem is egészséges.a forrás a műanyagból ártalmas anyagokat szabadít fel.ha meg issza azt a lőrét,garantált a mérgezés. :X
11 évvel ezelőtt
·
#28216
Kedves Mária! Tudást csak tiszta forrásból! Nagyon megörültem hozzászólásának. Tiszteletteljes kérésem az lenne, ha a továbbiakban bővebben kifejtené mindannyiunk okulására. Mik azok a mérgező anyagok, melyek konkrétan kioldódnak az erjedés során az élelmiszeripari műanyagokból. Amennyiben a mérgezés már beállt, mi az elsődleges teendő. Azt tudom, hogy forduljunk orvoshoz és a flakont vigyük magunkkal a dokihoz, hogy szakszerüen tudjon kezelni, de mit tegyünk amig a mentő kiérkezik. Tejet itassunk, vagy hogyan cselekedjünk a beállt pánik helyzetben? Konkrétan milyen mérgezés következik be? Azt tudjuk, hogy a cola elég agressziv ital. Egyesek, mint szénsavas üditőt tisztitásra használják. Előfordulhat, hogy hosszabb tárolás során feloldja a flakont és szétfolyik? Válaszát előre is megköszönve.
11 évvel ezelőtt
·
#28217
kedves Tóth Mária lehet hogy van benne valami amit mond, mert nálam működik a dolog laboratóriumi körülmények közt is, de sajnos visszafelé, nálam a műanyag dolgok bontanak le dolgokat,és hihetetlenül gyorsan. például a traktor, kombájn, műanyag üzemanyag tárolói naponta több száz litert gázolajat képes teljesen lebontani. nagybátyám szintén hasonló problémával küzd neki a műanyag kannás borát bontsa a flakon de cefetül, és tuti mérgező anyagok szabadulhatnak fel mert olyan tajtékos és borvirágos orra lett hogy csak na, pedig elmondása alapján nem is iszik egyáltalán belőle :-)
11 évvel ezelőtt
·
#28227
No úgy látom, ezek megint azok a kérdések, melyekre soha nem tudjuk meg a választ. Valaki megint mondott valami nagyot, aztán fogta magát és elsunnyogott a válasszal.Vélelmezem ismételten magasan kvalifikált szakértőről van szó.
  • Oldal :
  • 1
There are no replies made for this post yet.



1kert.hu - a FELCO specialista

Metszőollót vagy fűrészt keresel?

Partnerek 
 

1KERT.hu - FELCO metszőolló, ágvágó és fűrész

Balintgazda.hu - Bálint gazda kertről, növényekről

Senior.hu - Teljes élet 50 felett (szenior magazin)

Villámfordítás Fordítóiroda - Tartalommarketing

Garden-guide.com - Your Daily Green Inspiration

Vissza a tetejére