By Vendég on 2011. december 16. Péntek
Posted in Dísznövény
Válaszok 4
Kedvelések 0
Megtekintések 5.8K
Értékelés 0
Kedves virágkedvelők, két kérdésem lenne, mindkettő egy orchideához kapcsolódik. Kb. egy hónapja az orchideám új virágszára a szár közepén elfonnyadt. Ezt mi okozhatta? (képet csatolok) A levelei sem tűnnek egészségesnek, de új gyökérhajtást hoz. Túlöntöztem, vagy esetleg túl keveset öntöztem? Ehhez is csatolok képet. Előre is köszönöm válaszukat.
Lehet, hogy túlöntözted. Hetente csak egyszer adjál neki állott vizet, azt is alulról. Önts az alátétben bő vizet és kb 2 óra múlva önts le az egészet amire szüksége van felszívta. Inkább ha száraz levegő párosítsál.
·
12 évvel ezelőtt
·
0 Kedvelések
·
0 Értékelés
·
0 Kommentek
·
Szerintem is túlöntözted. Nekem 9 orchideám van, és bevallom őszintén, talán, ha két hetente locsolom. Azt is úgy, ahogy Ircsi (az előző hozzászoló) írja. Nem szabad, hogy vízben álljanak. A felesleges vizet le kell önteni alóluk. De létezik már átlátszó orchidea kaspó is, ami alul középen kúpos, így a felesleges víz ott marad. Azt is észrevettem, hogy a virágzási idő alatt nagyon kicsit szabad locsolnom, mert úgy járok, mint te, elrohad a virág. Kezdetben nagyon kényeztettem az orchideát, de nem volt eredménye. Mostanában nem babusgatom agyon, azóta folyamatosan virágoznak. Az elvirágzott szárakat se vágd le amíg zöldek, mert sokszor azon nő a következő virág. Csak akkor metszd le, ha már elszáradtak.
·
12 évvel ezelőtt
·
0 Kedvelések
·
0 Értékelés
·
0 Kommentek
·
Én már jártam így! Ilyenkor én kivettem a cserépből a virágot, és a tőzeget 2 napig szárítottam, majd elültettem! És locsolni is úgy locsolom, hogy egy vödörbe annyi vizet engedek, hogy a cserepet pont, hogy ne lepje el, és másfél két percig vízbe állítom, majd egy kicsit lecsurgatom és ezzel el van 1 hétig!Sok sikert kívánok!
·
12 évvel ezelőtt
·
0 Kedvelések
·
0 Értékelés
·
0 Kommentek
·
Köszönöm szépen a válaszokat, már megjelent egy új levélhajtás az orchideámon
·
12 évvel ezelőtt
·
0 Kedvelések
·
0 Értékelés
·
0 Kommentek
·
View Full Post