1kert.hu - a FELCO specialista

 
  2016. október 21. Péntek
  2 Válasz
  15.4K Megtekintés
Kedves Kertbarátok!

Kb. 5 hónapja vettem ezt a növényt, már nagyon a szívemhez nőtt, és az utóbbi 2 hétben intenzíven kezdtek lehullani az alsó levelei, viszont sárgulás nélkül és a levél alsó tövei élénk világoszöldek/fehérek, nem olyan zöld mint a levél maga, viszont érdekes, hogy a felső levelek tövei nem ilyenek.
Nem hiszem, hogy túllocsoltam volna, mindig akkor kap vizet, ha már szárazabb a földje (kb. 1x egy héten), viszont kb 3 napja véletlen állt egy kicsit a vízben. Amúgy picit árnyékosabb helyen van, de mostanáig semmi baja nem volt. Most olvastam itt nálatok, hogy nem szereti a huzatot, viszont ablak mellett van, lehet ez a baja? Mit tudok neki csinalni, ha megfazott? Tápoldatozni nem tápoldatoztam még, kérlek segítsetek!
6 évvel ezelőtt
·
#29722
Én is úgy gondolom, hogy legalább 1 hónapban 1 alkalommal érdemes tápoldatozni, különben felnyurgul és csak a tetején maradnak levelek.
7 évvel ezelőtt
·
#29684
Kedves Noémi! A dracaena-nál a levéllel kapcsolatos problémák általában élettaniak. A képen látható felkopaszodás rendszerint a szárazság és az éhezés következménye. Érdemes a növény levelét is spriccelni vízzel a rendszeres öntözés mellett, illetve el kell kezdeni a tápoldatozást.
  • Oldal :
  • 1
There are no replies made for this post yet.



Partnerek 
 

1KERT.hu - FELCO metszőolló, ágvágó és fűrész

Balintgazda.hu - Bálint gazda kertről, növényekről

Senior.hu - Teljes élet 50 felett (szenior magazin)

Villámfordítás Fordítóiroda - Tartalommarketing

Garden-guide.com - Your Daily Green Inspiration

Vissza a tetejére