hobbikert.hu

 
Hobbikert hírlevél

Kérdés-Válasz

 • Témák
  Témák
  A honlapon létrehozott összes téma kilistázása.
 • Kategóriák
  Kategóriák
  A honlapon létrehozott kategóriák megtekintése, valamint a témák szűrése kategóriák szerint.

Kála gondozása

Csillagné dr. Fábián Éva (Vendég) megjelenés időpontja: 2010. február 25. csütörtök
Kedves kertbarátok!

A kertbarátok közötti levelezésben és Bálint gazda cikkeiben sem találtam semmilyen ismertetőt kála gondozásával kapcsolatban.
Nekem több boltban vett gumóm van. Virágzó állapotban vásároltam őket, ám azóta van olyan gumóm, mely nem hajt ki, a másik kihajt, de nem virágzik. Mit tegyek vele? Pihetetési időszak volt, s a hajtás mégsem indult el, ahol hajtott egy-két levelet, ott pedig nem virágzik.
Kérem, aki tud segítsen kála gondozásával kapcsolatban.Köszönöm!
     
 •  
  Benkő Károlyné válaszolt megjelenés időpontja: 2010. március 02. kedd · Elrejt · #1
  Kedves Éva!Nekem van kálám,karácsony óta egymás után hozza a virágokat,mindig egy virág van rajta,ha elhervad a virág utánna hozza a másikat,nagyon szép.Én tavasszal a májusi fagyok után kiszoktam ültetni a virágoskertbe és ősszel a fagyok előtt szoktam behozni,a kertbe megerősödik nem lesz felnyúlott, cserépbe teszem sok sarjat hajt azt leszoktam vágni,csak a főtörzset hagyom meg.Ablak elé teszem,szereti a napfényt,16-18 +C fokot szereti,hetente kétszer locsolom víz igényes.Karót teszek a cserépbe és hozzá kötöm,mert a levele hamar lekonyúl.Probálja meg így gondozni és Önnek is virágzó kálája lesz a jövö télen.(Nyáron a kertbe is szokott virágot hozni,csak a sarjakat ott is elkell távolitani.)
Válaszod
Kérjük, hogy megjegyzés elküldéséhez először jelentkezz be