1kert.hu - a FELCO specialista

 
  2012. szeptember 23. Vasárnap
  4 Válasz
  8.3K Megtekintés
Tisztelt Bálint gazda! Vincze Hajnalka vagyok Budapestről.Van egy 8 éves meggyfánk minden évben volt rajta termés és igen sok meg szép is,az a próblémám,hogy történt valami a törzsével.Itt mellékelek egy fótot róla.Minden tanácsát elfogadom és megköszönöm előre is .Tisztelettel,Vincze Hajnalka
11 évvel ezelőtt
·
#12398
Hajnalka!Szerintem ez fagyléc.Ez akkor szokott előfordulni,ha a téli fagyos időben a nap rásüt a fa törzsére és mivel az sötétebb színezetű magábagyűjti a napfény melegét.A törzs apró repedéseiben megfagyott víz felolvad,csakhogy amint a nap lejjebbmegy és már nem süt a törzsre a viz visszafagy apró jégkristályokká,amik szétfeszítik,a kérget.Előfordul,hogy ez nem csak a kérget érinti,hanem mélyebb szövetekbe hatol.Baj akkor van,amikor egészen a kanbiumig eljut,mert ez a szövet a fa törzsének azon szövete amely képes burjánzani,vagyis sebeket begyógyítani.De,ha megsérül a törzs azon része nem fog tudni regenerálódni.Mint ahogy sajnos ez önnél is megtörtént.Védekezni ősszel a törzs fehérre meszelésével lehet,ami visszaveri a napsugarakat és nem engedi elnyelni őket.A már meglévő sebet ólómmentes festékkel tessék bekenni.Mivel a fa még fiatal esély van a lassú gyógyulásra.
10 évvel ezelőtt
·
#14596
Sajnos az én kertemben ilyen repedsek nemcsak tavasszal, (a téli fagy után) jelentkeznek, hanem pl. most is, július végén... Ahol megreped, az ágak elhalnak. Biztos nem fagy, hanem valami betegség. Segíííííítsééééég!!! Mi tévő legyek hogy megmentsem gyümölcsfáimat?
10 évvel ezelőtt
·
#14598
Ha ilyenkor reped, az feltehetőleg baktérium, és semmit nem lehet tenni ellene. (A többi meggyfa megóvására lehet esetleg rézzel permetezni.)Ha erről van szó, akkor nem a repedés miatt hal el az ág, hanem az elkezdődött elhalás miatt lesz a repedés. (Ebben a sok csapadék is közrejátszhat.)
10 évvel ezelőtt
·
#14599
Köszönöm mindenki segítségét,az idén is szép lett a termés,reméljük a fa is meggyógyúl.
  • Oldal :
  • 1
There are no replies made for this post yet.



Partnerek 
 

1KERT.hu - FELCO metszőolló, ágvágó és fűrész

Balintgazda.hu - Bálint gazda kertről, növényekről

Senior.hu - Teljes élet 50 felett (szenior magazin)

Villámfordítás Fordítóiroda - Tartalommarketing

Garden-guide.com - Your Daily Green Inspiration

Vissza a tetejére