hobbikert.hu

 
Hobbikert hírlevél

Kérdés-Válasz

 • Témák
  Témák
  A honlapon létrehozott összes téma kilistázása.
 • Kategóriák
  Kategóriák
  A honlapon létrehozott kategóriák megtekintése, valamint a témák szűrése kategóriák szerint.

Mit tudnak ajánlani a lótücsök ellen?

Molnár Gábor (Vendég) megjelenés időpontja: 2012. május 24. csütörtök
Több éve próbálkozom már a lótetük kiírtásával, de mindeddig hatástalannak tűnt. Ideiglenes megoldást nyújtott a Galation, Force, Arvalin, Bazudin vegyszerek azonban más hasznos talajlakót is elpusztítottak és ezek csak egy meghatározott ideig voltak hatásosak (a pénztárcám nem engedi meg a horror áron kínált védekező szerek beszerzését.) Környezet barát megoldás érdekel, amely hosszú távon hatásos is. Próbálkoztam élő ellenségével, a vakondokkal is de sajnos a fox terrier kutyámnak ez nem volt ínyére. A mészhidrát talajba való bedolgozását ajánlották, de ezt még nem próbáltam. Akinek erre a problémára van jó megoldása(tapasztalata) kérem segítsen.
Megoldott
Téma megoldva.

Elfogadott válasz

 • Szabó Róbert válaszolt megjelenés időpontja: 2012. június 10. vasárnap
  Nekem teljesen véletlenül sikerült, teljesen bio módon elcsalni a lótücsköket a veteményes kertből. Csináltam a veteményes sarkába egy kis komposztálót, hogy a zöld hulladékot ne keljen elvinni a kert másik végében lévő komposztálóba, és a következő évben nem volt lótücsök a kertben. Viszont mikor beletúrtam a komposztba az tele volt. Ajánlom mindenkinek ezt a kis rafinált megoldást.

   
 • Darvasi István válaszolt megjelenés időpontja: 2012. május 26. szombat · Elrejt · #1
  Én próbáltam és bevált.Száraz időben,este a lyukba vagy közvetlen köré oltatlan mészport kell tenni egy ,fél vagy egész evőkanállal.A hajléktalan ,akarom mondani meztelen csiga ellen is be vált,nem méreg de hatásos.Sok sikert.Darvasi :eek:
 •  
 •  
  Nagy Roland válaszolt megjelenés időpontja: 2012. június 10. vasárnap · Elrejt · #2
  Énis hallottam olyat amit Róbert csinált csak nem komposztot használt az illető hanem amikor ősszel trágyázta a földet lótrágyával és rakott le a fa tövébe egy kb 70x70 cm-es trágyadombot és neki is beleköltöztek a lótetvek.
Válaszod
Kérjük, hogy megjegyzés elküldéséhez először jelentkezz be