1kert.hu - a FELCO specialista

  2012. október 02. Kedd
  2 Válasz
  5.9K Megtekintés
Az idén tavasszal néhány bokor paradicsomot ültettem az igen kis kertemben, és július végén megjelent egy araszoló hernyó, ami a zöld paradicsomba fúrta be magát, sőt oda is "fészkelt". Tanulmányaim alapján a paradicsomnak a kolorádóbogáron kívül nincs kártevője, mert a burgonyafélék által termelt szolanin megvédi a növényt. Úgy tűnik, ennek fajnak sikerült rezisztenciát szereznie, vagy ezt is sikerült amerikából impotálni. Minden esetre, nem tudom mi ez, és természetesen bio módszerekkel hogyan védekezzek ellene (jövőre).
11 évvel ezelőtt
·
#12363
Augusztusban szoktak zöldségféléken megjelenni a gyapottok bagolylepke 3. nemzedékének lárvái, hernyói. Mint minden bagolylepke, ezek is gyorsan és nagy méretre nőnek, nagyon falánkok, ezért komoly kárt okoznak. Hernyója valódi hernyó, 8 pár lába van, nem araszoló, bár néha araszolókra hasonlító alakzatot tud felvenni.A gyapottok bagolylepke polifág kártevő,10-15 éve jelent meg és terjedt el délről hazánkban, minden rendszeresen öntözött zöldség és dísznövényt fertőzhet. A lepke tojásait virágzatra vagy a termésre rakja, és abba rágnak be a fiatal lárvák. Kifejezetten virágzatot és terméseket károsít.Bio védekezési mód javaslatom: a gyapottok bagolylepkék rajzását szex-feromon csapdával lehet ellenőrizni, egyúttal a lepkék egyedeit gyéríteni. Ennek kihelyezését augusztus elején javaslom.
11 évvel ezelőtt
·
#12373
Nekem nagyon bejött a csalánlével öntözés és permetezés.Igaz,hogy kissé idő és munkaigényes,de megéri.A ciszternában lévő vízbe aprítom bele a növényt ,és hagyom beleposhadni.Evvel a vízzel öntözöm a teljes kertet-virágaimat is-.Permetszerként is alkalmazom,de akkor nem engedem csak 1-2 napig erjedni,mert az erőssebb ,koncentráltabb változat megperzselhetné a növényeket.
  • Oldal :
  • 1
There are no replies made for this post yet.



Partnerek 
 

1KERT.hu - FELCO metszőolló, ágvágó és fűrész

Balintgazda.hu - Bálint gazda kertről, növényekről

Senior.hu - Teljes élet 50 felett (szenior magazin)

Villámfordítás Fordítóiroda - Tartalommarketing

Garden-guide.com - Your Daily Green Inspiration

Vissza a tetejére