hobbikert.hu

 
Hobbikert hírlevél

Kérdés-Válasz

 • Témák
  Témák
  A honlapon létrehozott összes téma kilistázása.
 • Kategóriák
  Kategóriák
  A honlapon létrehozott kategóriák megtekintése, valamint a témák szűrése kategóriák szerint.

Gyümölcsfák közötti gyep

Kárpáti Ivánné (Vendég) megjelenés időpontja: 2012. január 25. szerda
Tisztelt Bálint Gazda!
Vegyes kertem van, talaja szinte futóhomok. A kert nagy részén sokféle gyümölcs, alatta szinte a fák tövéig szép sűrű gyep, a fák tövénél tányérszerű bemélyedés, hogy öntözni lehessen a fákat külön is. Kérdésem, árt-e a fáknak a sűrű gyep, vagy éppen védi a kiszáradástól. Nekem nagyon tetszik így, nagyon mutatós, igaz, elég nehéz füvet nyírni.
Köszönöm válaszát.
Üdvözlettel:
Kárpáti Ivánné
Megoldott
Téma megoldva.

Elfogadott válasz

 • Béla Bá válaszolt megjelenés időpontja: 2012. január 25. szerda
  A kutatások azt mutatják, hogy az újonnan ültetett fák hátrányos helyzetben vannak, amikor versenyezniük kell a fűvel a vízért, a levegőért és a tápanyagokért. Tartsuk távol a füvet a telepítési területtől legalább egy évig. Ha talajtakarást alkalmazunk a fák körül füvesítés helyett, megvédjük a fűnyíró által okozott esetleges károktól is.

   
 •  
  Ujhelyy Károly válaszolt megjelenés időpontja: 2012. január 25. szerda · Elrejt · #1
  Több mint harminc éves kertészkedésem utolsó húsz évében a gyümölcsfáim alatt már csak fű van. Igaz a fák körül kb két méteres földtányért hagyok. Ez azért szükdéges, mert a trágya utánpótlást, és éves földlazitást így biztosítom. arról nem is beszélve, hogy a vízadagolás is hatékonyabb. A földtányér méretét a korona-csurgóig ideális meghagyni, mert a gyökérvégek a vizet és tápanyagot itt veszik fel a legintenzívebben. Egyébként félárnyékot is tűrő növényekke, virágokkal is be lehet ültetni. A Facebook Kertészkedés másként oldalon illetve a Kertészkedés holdjárással oldalon talál fotót is a füvesített gyümölcsösömről.
Válaszod
Kérjük, hogy megjegyzés elküldéséhez először jelentkezz be