1kert.hu - a FELCO specialista

 
  2017. május 15. Hétfő
  7 Válasz
  17.8K Megtekintés
Keresek egy virágos növényt, amit még fiatalkoromból ismerek. Sajnos a nevét nem tudom, mi úgy hívtuk, hogy este 6 órai, mert ekkor bontotta ki hatalmas, hófehér tölcséres virágait, és nagyon kellemes illatot árasztott, messzire érződött. Reggel fokozatosan bezárultak a tölcsérek. Mindig este nyílt, reggel bezárult. Magja zacskószerű tokban fejlődött.
szeretném újra a virágoskertemben látni ezt a csodálatos növényt. Mi a hivatalos neve és hol lehetne a magját beszerezni, kérem, legyen szíves segíteni.
Köszönettel
Borsos Béláné
6 évvel ezelőtt
·
#29746
Kedves Borsos Béláné! A leírás alapján a növény a csodatölcsér vagy a holdviola is lehet (az előbbi valószínűbb). Érdemes ebben a cikkben megnézni a növényeket, hátha felismeri: http://hobbikert.hu/magazin/7-illatos-virag-amely-este-bont-szirmot.html

A növény nevének ismeretében már nem lesz bonyolult beszerezni a vetőmagot, a csodatölcséré például nagyon gyakori a vetőmagárusító helyeken.
Mellékletek (1)
6 évvel ezelőtt
·
#29750
Köszönöm kedves válaszát.
Az általam leírt virág nem hasonlít sem a csodatölcsérre, sem a holdviolára. Az angyaltrombitához hasonlít, mert a virágai teljesen olyan alakúak, nagyságra is majdnem megegyeznek. Nekünk is volt - most jelenleg nincs - angyaltrombita, de az évelő növény, a magassága meghaladta több év elteltével az ember magasságát, gyönyörű volt. Az általam keresett virágot azonban minden évben újra kellett magról vetni. Továbbra is keresem, hátha valaki ráismerne az általam leírt jellemzők alapján a virágra.
Még egyszer köszönöm válaszát.
6 évvel ezelőtt
·
#29752
Kedves Borsos Béláné

mintha a nagymamámnál is lett volna valami ilyen, talán a daturára gondol?

Üdvözlettel:
Till Zoltán
6 évvel ezelőtt
·
#29760
Kedves Till Zoltán, köszönöm válaszát. Nem a daturára (más néven angyaltrombita) gondoltam, mert amit én keresek, az nem évelő növény, minden évben újra kell vetni, de szerencsés esetben az elszóródott magok tavasszal kihajtanak. A növény magassága kb. 60-70 cm, nem nő magasabbra, ellenkezőleg az angyaltrombitával (daturával), ami elérheti, sőt meghaladhatja a 2 métert is. A nálunk évekkel ezelőtt lévő is ilyen magas és igen terebélyes, lenyűgözően sok virágot hozó volt.
Továbbra is keresem az este 6 óraimat!
Üdvözlettel Borsos Béláné
Kedves Borsos Béláné!
Nem a parlagi ligetszépére gondolt? Nálunk nyolc 20-as virágnak hívták a szomszéd nénik, mert nyáron este 8 után virágzott. Kb. 8:20-kor. Üdvözlettel: Panther
1 évvel ezelőtt
·
#29945
1 évvel ezelőtt
·
#29946
  • Oldal :
  • 1
There are no replies made for this post yet.



Partnerek 
 

1KERT.hu - FELCO metszőolló, ágvágó és fűrész

Balintgazda.hu - Bálint gazda kertről, növényekről

Senior.hu - Teljes élet 50 felett (szenior magazin)

Villámfordítás Fordítóiroda - Tartalommarketing

Garden-guide.com - Your Daily Green Inspiration

Vissza a tetejére