Új

Csicsóka

  2013. január 04. Péntek
  9 Válasz
  11.3K Megtekintés
Kérdés! A csicsóka ételek elkészítésénél tudtok-e olyan konyhai eljárásról amely csökkenti a puffasztó hatást. Előre is köszönöm.
11 évvel ezelőtt
·
#28317
Válasz elfogadva
Mindig is lenyűgözött a Magyar nyelv szépsége. \"Puffasztó hatás\" Penetráns illat... Volt itt erről szó pár hónapja és érkezett rá válasz. Most nem tudom megmondani, hogy milyen cimszó alatt, de a csicsóka szerepelt benne. A legbizotosabb megoldás: malacokkal feletettni és sonkaként elfogyasztani. Az nem fog úgy illatozni.
11 évvel ezelőtt
·
#28317
Válasz elfogadva
Mindig is lenyűgözött a Magyar nyelv szépsége. \"Puffasztó hatás\" Penetráns illat... Volt itt erről szó pár hónapja és érkezett rá válasz. Most nem tudom megmondani, hogy milyen cimszó alatt, de a csicsóka szerepelt benne. A legbizotosabb megoldás: malacokkal feletettni és sonkaként elfogyasztani. Az nem fog úgy illatozni.
11 évvel ezelőtt
·
#28320
Kedves Erzsébet!Kuktában párolni néhány percig,ahogy gőzt eregetne a szelep,lezárni alatta a lángot.Kis türelem,és ,ha már simán nyílik a kukta kiszedni,leszűrni.Recept szerint elkészíteni az ételt. :)
11 évvel ezelőtt
·
#28339
A kuktába annyi idő alatt is már sz@rá fő! És mi van a vitaminnal?
11 évvel ezelőtt
·
#28341
Nem kell megvárni míg elkezd a szelep sípolni,vagy gőzt eregetni.Amikor elkezdene \"gőzőlőgni\"annyi már elég neki.Én minden főzelék hozzávalóit kuktában készítem/mármint a zöldségeket/.Sosem fő szarrá semmi,mert nem hagyom annyi ideig rotyogni.
11 évvel ezelőtt
·
#28343
szárazbabot ,tyúkot szoktam kuktába főzni de csak félig azután hagyományosan főzöm tovább.(előfőzőm)
11 évvel ezelőtt
·
#28344
Kiegésziteném: Én húslevest is szoktam kuktában főzni, ha érdekel valakit. Igény szerint a receptet is közlöm. Speciel abba csicsókát nem rakok. Van még egy csomó receptem, aminek semmi köze a csicsókához. Érdeklődni helyben. :)
11 évvel ezelőtt
·
#28345
Nagyon sok mindent el lehet készíteni benne,energia és időtakarékosan.Ezért használom szinte naponta.A gyártónak vannak ajánlásai,hogy mely zöldségnek,húsnak mennyi időre és vízre van szüksége,de a személyes tapasztalat felülírhatja ezeket.Én pl még olajos halat is főzők benne.Simát is paradicsomosat is. ;)
11 évvel ezelőtt
·
#28548
Szerintem is szétfő a kuktában. Próbálj meg olyan ételeket készíteni belőle amihez köményt vagy ecetet használhatsz. Ha lehetőséged van friss, zöld köményt használj, úgy, mint a kaprot.
Kedves Erzsébet! Én úgy tudom, hogy bárhogy is készítjük el lesz puffasztó hatása. Azt olvastam több helyen és tapasztaltam is, hogy csak eleinte puffasztja az embert annyira, ha rendszeresen fogyasztjuk hozzászokik a szervezet és egyre csökken a puffadás. Remélem segítettem. :) Szép napot!
  • Oldal :
  • 1
There are no replies made for this post yet.