hobbikert.hu

 
Hobbikert hírlevél

Kérdés-Válasz

  • Témák
    Témák
    A honlapon létrehozott összes téma kilistázása.
  • Kategóriák
    Kategóriák
    A honlapon létrehozott kategóriák megtekintése, valamint a témák szűrése kategóriák szerint.

Uborka

Sára, megjelenés időpontja: 2012. június 21. csütörtök
Jó napot!Vettetünk a kertbe uborkát,és most már akkorka uborkák vannak rajta amik már akár elrakásra akár egy salátának is pont jók lennének.Na most a problémám az lenne hogy amiket leszedtünk,voltak benne olyanok amik szörnyen keserűek voltak!Nem tudom mitől lehet ez vajon,és lehet-e tenni valamit ellene!?
       
  •  
    Nagy Roland válaszolt megjelenés időpontja: 2012. június 21. csütörtök · Elrejt · #1
    Az uborkafajták keseredésre hajlamossága fajtatulajdonság, de környezeti tényezők is befolyásolják. Uborka termesztése előtt érdemes olyan fajtát választani, melynél a fajataleírást tartalmazza, hogy keseredésre nem hajlamos a fajta. Keseredést kiváltó környezeti, termesztési tényezők a következők: hosszabb ideig tartó száraz periódus, fokozott hőmérsékleti ingadozás, borús időjárást követő erős napsütéses időszak, tápanyagellátás i hiányosságok, zavarok.
Válaszod
Kérjük, hogy megjegyzés elküldéséhez először jelentkezz be