Akácvirág-csemege bundában kisütve

Akácvirág-csemege bundában kisütve

Nem csak hogy ehető, de különleges csemege a májusban virágzó akácfa virága! A hobbikert.hu édességként készítette el az ehető virágfürtöket – most megmutatjuk, hogyan.

Egy szép, érintetlen, vízpart közeli helyről egy kosárnyi illatos akácvirágot gyűjtöttünk.

akac bundaban 01

Otthon levágtuk a leveleket, hosszú szárakat, majd átnéztük, kirázogattuk a fürtöket, hogy nem maradt-e a virágokban esetleg kis bogár, hangya. A fürtöket aztán édes tésztába forgattuk és olajban kisütöttük.

Hozzávalók:

- 15 dkg liszt
- 3 tojás
- 5 dkg porcukor
- 5 dkg vaj
- 2,5 dl tej
- 1 csipet só

Hozzávalók

Elkészítés:

A hozzávalókből közepesen híg palacsintatésztát keverünk. Felrakjuk az olajat melegedni. Mikor már forró, az akácfürtöket sorban beleforgatjuk a tésztába, lecsöpögtetjük, majd a forró olajba téve aranybarnára kisütjük.

akac bundaban 05

akac bundaban 06

akac bundaban 08

akac bundaban 09

akac bundaban 10

Ugye milyen egyszerű? Jó étvágyat!