Így használd ki a csirke kerti sokoldalúságát!

Így használd ki a csirke kerti sokoldalúságát!

Ha csirkék vannak a háznál, több szempontból is előnyös.

Mindamellett, hogy megtermelik a napi szükséges tojásmennyiséget és húsuk is felhasználható - ráadásul a tapasztalatok szerint az üzletekben kapható tojás és húsáru íze meg sem közelíti egy jó házi tartású baromfiét - tartásuknak számos más pozitív hozadéka is lehet.

csirke all in one 01

Ha csirkét tartunk a kertben (vagy annak egy szegletében), a megfelelő szabad terület biztosítása mellett elsődleges feladataink közé tartozik a pipik házának, azaz a csirkeólnak az elkészítése vagy beszerzése. Ebben az esetben számtalan lehetőségünk adódik arra, hogy kreatív megoldásokkal éljünk. Érdemes, hiszen az ól nem csak egyszerűen a csirkéink "háza", hanem mi is nap mint nap látogatásunkat tesszük annál.

csirke all in one 02

Hogy feloldjuk azt a konfliktushelyzetet, amely abból adódik, hogy csirkéink időnként nem csak a gyomokat és lárvákat, de még féltett virágainkat és zöldségeinket is megdézsmálják, alkalmazzuk az alábbi praktikát:

csirke all in one 05

Ha azt szeretnénk - már pedig gondos gazdaként miért ne szeretnénk - hogy szárnyas lakóink napjai kellemesen, jó hangulatban teljenek, kedveskedhetünk számukra néhány aprósággal.

csirke all in one 06

Végül igazán elszánt, szerető gazdik figyelmébe ajánljuk az alábbi lehetőséget:

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR

Vélemény, hozzászólás?