Így főzz nem mindennapi lekvárt szamócából - gyorsan

Így főzz nem mindennapi lekvárt szamócából - gyorsan

A gyömbéres eperlekvárt finom fűszerekkel tehetjük még különlegesebbé. Mi most gyömbérrel ízesítettük, de kipróbálhatjátok bazsalikommal, levendulával és marcipánnal is.

Hozzávalók:

  • 3 kg eper
  • 20-30 dkg cukor
  • 2 diónyi friss gyömbér
  • fél citrom leve
  • 1 teáskanál pektin

gyomberes eperlekvar 01

Mossuk meg alaposan az epret, majd vágjuk kisebb darabokra. Tegyük egy nagy lábasba, és adjuk hozzá a cukor felét, reszeljük bele a gyömbért, majd kezdjük el főzni.

A forrástól számítva főzzük legalább 10 percig, majd a maradék cukorral összekevert pektint is adjuk hozzá. Ízesítsük citromlével és jól forraljuk ki.

gyomberes eperlekvar 02

A forrásban lévő lekvárt töltsük tiszta üvegekbe, zárjuk le azonnal és fordítsuk fejre legalább öt percre. Így nem kell tartósítószert használnunk a téli eltevéshez.

Köszönjük a receptet a Kaldeneker Lekvárosháznak

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR