Ilyen zöldségmagokat vethetünk júliusban!

Ilyen zöldségmagokat vethetünk júliusban!

Íme néhány azok közül az ízletes zöldségfélék közül, amelyek magját júliusban elvethetjük. Vannak köztük levél-, illetve gyökérzöldségek is.

Ha júliusban vetünk zöldségmagot, a munka nagy részét helyettünk a nap fogja elvégezni: biztosítja a magas hőmérsékletet a mihamarabbi szürethez.

Ne csüggedjünk, ha apró a kertünk! Számtalan olyan zöldségféle közül választhatunk, amelyek helyigénye kicsi; ráadásul az erkélyen kialakítható konténeres zöldségkertek is egyre népszerűbbek. Még a legkisebb veteményes is bőven meghálálja termésével a gondoskodásunkat.

Következzen tehát öt közkedvelt zöldségféle, amelyek magját a nyár kellős közepén, júliusban vethetjük el!

Fejes saláta

A fejes saláta és egyéb levélsaláták gyors sikerrel kecsegtetik a hobbikertészt. A salátamagokat márciustól szeptemberig rendszeresen vessük, így hosszú időn időn át folyamatosan élvezhetjük a friss, ropogós salátalavelek ízét.

jul vetes salata 01

Sárgarépa

A július általában az utolsó hónap, amikor elvethetjük a sárgarépa magját, ha őszi betakarítást tervezünk. A vegetációs időszak alatt természetesen gondoskodnunk kell a gyakori kártevőktől való megóvásáról is.

jul vetes sargarepa 01

Tarlórépa

Gyakran a háttérbe szorul, pedig a növényt duplán is betakaríthatjuk: ízletes a gyökere, csakúgy, mint a levele vagy más néven "zöldje". A betakarítás után rövid időn belül fogyasszuk el, ugyanis nem áll el sokáig.

jul vetes feherrepa 02

Retek

A gyorsan növő, könnyen termeszthető és gyakorlatilag kártevőmentes retek társnövényként termeszthető más zöldségfélék mellett.

jul vetes retek 01

Zöldhüvelyű bokorbab

A sárgarépához hasonlóan a július az utolsó hónap, hogy elvessük a zöldhüvelyű bokorbabot, ha azt szeretnénk, hogy a hüvelytermés még időben, az első fagyok előtt beérjen. Szabadföldben vagy konténerben nevelve is finom őszi termésre számíthatunk.

jul vetes zoldbab 01

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR

Vélemény, hozzászólás?