Kandírozott rózsa: elegáns csemege készül

Kandírozott rózsa: elegáns csemege készül

A bimbóját, virágfejét vagy akár egy-egy szirmát is elkészíthetjük kulináris különlegességgé.

Az ehető virágok idejét éljük, kóstoljuk meg a rózsaszirmot!

rozsa kandirozasa 03

Hozzávalók

  • 8-10 kinyílt rózsavirág
  • 10 dkg porcukor
  • 1 tojásfehérje.

A tojásfehérjét habbá verjük. A rózsaszirmokat leszedjük, egyenként belemártjuk a felvert habba, majd cukorral behintjük. Zsírpapírra tesszük és 1-2 órán át hagyjuk száradni, közben egyszer-kétszer újból cukrot szitálunk rá. Süteményes desszertek díszítésére használjuk.

Hasonló módon készíthetünk kandírozott egész rózsafejet, rózsabimbót, ibolyavirágot, akácvirágot, stb. Az apróbb virágokat inkább mártsuk a felvert tojásfehérjébe, azután szitáljunk rá porcukrot.

Az ibolya kandírozását itt nézheted végig fotókon >>

Rózsából már készítettünk rózsavizet is >>

Sőt, akár rózsazselét is alkothatunk >>