Kerti bútor: fából, rattanból vagy fémből?

Kerti bútor: fából, rattanból vagy fémből?

Legyen esztétikus, időtálló, masszív: ezt már többféle kertibútor-anyag is tudja. Összehasonlítjuk az akácia, polirattan és alumínium kerti bútorokat.

 

Sokan vannak, akik nem elégednek meg azzal, hogy néha végigtolják a fűnyírót a kertben – szenvedéllyel gondozzák a fákat, bokrokat és virágokat, hogy olyan zöld menedéket hozzanak létre, ahová bármikor elvonulhatnak egyedül, a családdal vagy barátaikkal együtt a világtól és jól érezhessék magukat, élvezhessék a természet örömeit. Különösen a jó idő beköszöntével jellemző ez, azonban a teljes élvezethez elengedhetetlen, hogy megfelelően „bebútorozzuk" a kertet.

Kerti bútorok

Aki szeretné kertjét ízlésesen berendezni, az napjainkban számtalan különböző stílusú, anyagú, kialakítású kerti bútor közül válogathat. Fontos is, hogy odafigyeljünk arra, mit rakunk a kertbe, hiszen ha nem megfelelő színt, anyagot, formát választunk, az egyébként gyönyörűen karbantartott növényvilágot akár el is csúfíthatjuk vele.


Kerti bútorokA kerti bútoraink megjelenését a tetszőlegesen választható párnákkal ízlésünkhöz alakíthatjuk.

Ez a veszély nem áll fenn, ha olyan természetes, meleg színű anyagot választunk, mint a trópusi akácia. Ebből a keményfából számos gyönyörű változat érhető el, amelyek olyan hatást kelthetnek bármely kertben, mintha természetesen odatartoznának. A kerti bútorok megvásárolhatóak négy-, hat- vagy akár többszemélyes változatban is, és persze bármikor vehetünk az asztal mellé további székeket, hiszen fontos, hogy ha összejön a család, vagy partit rendezünk barátainknak, mindenkinek kényelmesen jusson hely. A kerti székekhez, kerti padhoz, fotelhez többféle szövetmintából választhat kerti párnákat, így még kényelmesebbé és esztétikusabbá teheti terasz bútorát. Míg a kerti asztalok rendszerint fix lábakkal rendelkeznek, a székek összecsukatóak, így tárolásuk ősszel és télen nem okozhat gondot.

Kerti bútorok

A trópusi akáciából készült kerti búrotok rendszerint kiváló ár/érték mutatóval rendelkeznek. Ez az igen magas minőségű anyag nem csak a kényelmes és szemet gyönyörködtető, természetes kerti bútorok előállításához remek alapanyag, de rendkívül időtálló is. Ezt csak fokozza az olajos felületkezelés, mely a bútorok színét is óvja. Éppen ezért nem lesz szükség arra, hogy néhány év múlva új garnitúrát kelljen vásárolnia csak azért, mert néhányszor eláztatta az eső a bútorokat. Ugyanakkor néhány évente a felületkezelést nem árt ismételten elvégezni, hogy még tovább élvezhesse az akácia kerti bútorok által nyújtott kényelmet.

A kerti fa garnitúrákhoz azonos színű párnákkal „felöltöztetett" napozóágyak is társítható:
Aki teljes mértékben időjárásálló, UV-stabil bútort szeretne a kertjébe, amelyet akár az esőn is kint hagyhat, válasszon polirattan bútort. Ez a rattant utánzó mintázatú, kellemes tapintású, de időtálló műanyagból álló bútoranyag illeszkedik a kerthez, de nincs olyan része, amelyben a víz, hideg, pára vagy nap kárt tehetne!

Hasonlóan gondozásmentes bútorok készülnek alumíniumból, vagy az alumíniumnál is barátságosabb felületű, erősebb anyagú ötvözetekből. Az ilyen bútor sosem öregszik el, ebben hasonlít a polirattanra, de inkább modern hatást kölcsönöz a kertnek, úgyhogy teraszra, falak közelébe, üveges verandára, extravagáns kertekbe ajánlható.

Kerti bútorok

E-kert.huNéhány ötlet és katalógus az akáciából készült bútorokhoz, hozzá való párnákhoz:

www.e-kert.hu
www.kertibutor.com

 

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR

Vélemény, hozzászólás?