Mihez kezdenél két ananásszal és egy csilipaprikával?

Mihez kezdenél két ananásszal és egy csilipaprikával?

Gyurinak volt ötlete: egzotikus lekvárt mutat be, ami még a grill ételeknek is harmonikus ízt ad. Íme a recept, ha finom lekvárt szeretnél főzni! 

Egzotikus gyümölcsökből is nagyszerű lekvárt lehet készíteni, próbáld ki ezt a csilis ananászlekvárt. Grill pecsenyék, sajtok, pástétomok mellé ajánljuk. Mártogathatunk bele kókuszba panírozott sült rákot, rántott halat vagy rántott sajtot, de grillcsirke falatkákat is tunkolhatunk vele.

csilis ananaszlekvar 05

Hozzávalók

  • 2 kg ananász
  • 20-30 dkg cukor
  • 1 db csilipaprika
  • 1 liter narancslé
  • fél citrom leve
  • 2 teáskanál pektin

csilis ananaszlekvar 03

Elkészítés

Az ananászok héját vágjuk le, cikkezzük fel és a közepében található fás részt vágjuk ki. Az ananász húsát aprítsuk fel falatnyi darabokra. Vágjuk kétfelé a csilit, majd az ereit metsszük ki, aprítsuk kis kockákra és tegyük az ananászhoz. (A csili pucolásához használjunk gumikesztyűt!)

Tegyük egy lábasba, öntsük rá a narancslevet és főzzük 15 percig. Keverjük össze a cukorral a pektint, adjuk a megfőtt ananászhoz, ízesítsük citromlével, majd kézi mixerrel egy kicsit pürésítsük. Forraljuk jól össze, utána töltsük tiszta lekvárosüvegekbe. Állítsuk azonnal fejre pár percre a lezárt üvegeket, így nem kell tartósítószert használnunk az eltevéshez.

csilis ananaszlekvar 04

Kínálhatjuk marhából, kacsából készült sültekhez, rántott és grillezett sajtokhoz, pástétomokhoz, hideg sültekhez, füstölt halakhoz.

A lekvárhoz itt vásárolhatsz befőttes üveget, az elkészítéshez pektint és citromsavat. A termékből a Lekvárosházban is vásárolhatsz.

Nézd meg  videón is!

Korábban írtunk róla: