Nincs helyed? Kerted attól még lehet!

Nincs helyed? Kerted attól még lehet!

A miniatűr kertet stílusosan összeállíthatod az erkélyen, egy sarokban, az ablakban vagy akár a lépcsőn is. Így fogj hozzá!

A helyszűkében lévő növénybarátok minden bizonnyal különösen örülni fognak az alábbi összeállításnak. Ahhoz szeretnénk ugyanis néhány könnyen kivitelezhető ötlettel szolgálni, hogyan lehet akár kis helyen egy-egy apró zöld szigetet, miniatűr kertet varázsolni.

Nem kell hozzá különleges kellék – sokszor elég néhány kiürült befőttes üveg, megunt bögre vagy éppen régi, kopott konyhai edény. Az sem mellékes, hogy ily módon nagyszerűen újrahasznosíthatjuk ezeket a legtöbb háztartásban megtalálható, eredeti funkciójukat vesztett tárgyakat.

Még csak ne is gondoljunk arra, hogy a behorpadt, rozsdás vagy lyukas fenekű edényeket, festékes vagy locsoló kannákat, vödröket kidobjuk! Ezekből a régi idők hangulatát árasztó fém tárgyakból mutatós virágtartókat készíthetünk.

mini kertek 02

mini kertek 03

mini kertek 04

Szaporítsunk szobanövényt kisebb befőttes üvegekben. A kigyökeresedett, megerősödött sarjakat később ültessük át például dekoratív fém vödröcskékbe.

mini kertek 05

mini kertek 06

Cserepes növényeinket állítsuk egy fa rekeszbe vagy ládába a rendezettebb megjelenés kedvéért. A ládát ízlésünknek – és kézügyességünknek – megfelelően fessük ki, díszítsük fel.

mini kertek 07

mini kertek 08

Ha egyszerűen nincs hová állítanunk a virágcserepeket, adott a lehetőség, hogy függesszük vagy akasszuk fel őket. Még szebben mutatnak, ha többet lógatunk fel egymás mellé.

mini kertek 09

mini kertek 10

A kiürült PET palackoknak is jó hasznát vehetjük, mint például ennek a nagy gonddal kialakított függőleges kertecskének az esetében.

mini kertek 11

Antik vagy modern csészébe, bögrébe is ültethetünk kisebb virágos vagy fűszernövényeket.

mini kertek 12

mini kertek 13

A régi kosarak, kasok is új rendeltetést kaphatnak tetszetős virágtartóként.

mini kertek 14

mini kertek 15

mini kertek 16

mini kertek 17

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR

Vélemény, hozzászólás?