8 az 1-ben kiskerti növényvédős csomag

8 az 1-ben kiskerti növényvédős csomag

Növényvédőszereket tartalmazó egységcsomag jelent meg hat különböző hobbikerti célra. Már nagyon hiányzott!

A veteményest és gyümölcsfákat támadó kártevők és kórokozók ellen legszívesebben minden hobbikertész védekezne. Csak nem mindig tud, ugyanis a növényvédőszerek egyrészt nehezen beszerezhetők, másrészt csak szakértelemmel használhatók. Ha pedig az a kérdés a kertészkedő számára, hogy a növény legyen-e beteg, vagy a család, akkor többségünk a növényeket áldozza be.

coraxbio

Erre a problémára már sok növényvédelmi termék próbált megoldást nyújtani különböző egybecsomagolt készítményekkel, de most láttuk az első valóban praktikus megoldást. Ez pedig a dizájnos kartondobozba csomagolt 6-8 féle növényvédőszer, amelyhez egy füzetecskét mellékelnek a tudnivalókkal. A csomag tartozéka egy mérőhenger is, valamint az a tény, hogy az így egybecsomagolt szerek biztonságosan, együtt is használhatók a kertben.

A CoraxBio Box néven máris kapható dobozból azonban több példányra van szükség, ugyanis más-más csomagot kínálnak a különféle növényekre. Van belőle Gyep, Örökzöld és díszfa, Szőlő, Virágos dísznövény, Zöldség, valamint Gyümölcs Box is.
A csomagokban található növényvédőszerek környezetbarátnak mondhatók (még biotermesztés keretei között is használhatók), így a permetező kertésznek egyáltalán nem kell távol tartania magát, családját és állatait a kerttől, illetve a növények már 1 nappal a kezelés után fogyaszthatók is. A kijuttatott növényvédőszer ugyanis nagyon gyorsan lebomlik. Aki már permetezett más, kemény vegyszerekkel, és heteket kellett várnia a sajt terményei fogyasztása előtt, az tudja, hogy mekkora érték ez!

coraxbio

A Corax-Bioner által gyártott csomagokban nemcsak a kártevők elleni szerek, hanem tápszerek is találhatók, amelyek a különféle hiánybetegségeket orvosolják a kertben. Így például kiöntözhető folyékony trágyákkal és permetezhető mikroelempótlókkal érhetjük el, hogy a hiánytünetek elmúljanak és a gyors növekedés beindulhasson.
Korlátot jelent, hogy ezek a szerek jellemzően nem az erős vegyszerek kategóriájába tartoznak (a gazdaboltokban engedély nélkül is meg lehet vásárolni a hatóanyagaikat), ezért egy erős kerti növényfertőződés esetén néha durvább készítményekhez kell nyúlnunk, kiegészítésképpen. A kisebb problémákra és a növények erőnlétének növelésére azonban megoldást kínálnak.

Az ilyen lágyabb hatású növényvédelem trükkje a használat módjában és idejében rejlik. Mivel az erejük nem nagy, ezért ügyesen és időben kell használnunk e szereket. A hatás akkor a legnagyobb, ha a kijuttatást jó minőségű permetezőgéppel végezzük, és a cseppek kellően apró méretben találják meg a kárt okozó atkákat, levéltetveket, molyokat. A bemutatón az is elhangzott, hogy a 25 fok feletti, napos időben való használat már perzselést okozhat a növényeken, ezért inkább a hűvösebb, borúsabb idő ajánlott. Természetesen a permetezés időzítése is fontos: csak akkor hatnak ezek a szerek, ha a kártevő konkrétan jelen van a növényen.

A dobozok a mai napon már meg is jelentek a Bauhaus polcain, de hamarosan több nagyáruház kertészeti osztályán lehet majd kapni őket. A pontos árakat még nem tudjuk, de sejthető, hogy 6000-8000 Ft közötti ársávban mozognak majd az egységcsomagok.
Akinek bővebb infó szükséges, megtalálja a www.coraxbio.hu honlapon a részletes útmutatókat és az egyéni kérdésekre a szakértők ugyanitt e-mailes választ, tanácsot fognak küldeni.

 

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR

Vélemény, hozzászólás?