Villám-baracklekvár, amit megbolondított a dinnye és a pálinka

Villám-baracklekvár, amit megbolondított a dinnye és a pálinka

Videónk a baracklekvár elkészítését mutatja be 3 percben: nem csak gyors, de érdekes módszereket láthatunk a sűrítésre, akár cukormentes készítésre és a tartósítószer-mentes elrakásra.

 

Kaldeneker György pálinkával és dinnyével készíti a baracklekvárt. A zöld és a sárga szín jól mutatnak az üvegben, az édes ízt egy kis citromlével ellensúlyozzuk.

Hozzávalók

Ha a gyereket ki bírjuk hagyni a buliból, akkor az élvezeteket pálinkával fokozhatjuk. A lekvárt tartósítószer nélkül rakjuk el, természetesen.

Már rotyog

Lássuk a részleteket!

Hozzávalók:

1 kg sárgabarack
1 db kisebb sárgadinnye
30 dkg cukor (használhatunk helyette nyírfacukrot is)
2 teáskanál pektin
1 dl barackpálinka
6 db befőttes üveg

Az elkészítés módját megmutatjuk videón:

A videót a NOL TV készítette. Köszönjük!

KIEGÉSZÍTÉS: Többen kérdezték a hozzászólásokban, hogy mi az a pektin. A hobbikerten már írtunk róla (IDE KATTINTVA ELÉRHETŐ AZ ÍRÁSUNK!), de érdemes elolvasni a Wikipédia vonatkozó szócikkét is, ami itt található: http://hu.wikipedia.org/wiki/Pektin

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR

Vélemény, hozzászólás?