By Vendég on 2010. június 13. Vasárnap
Posted in Zöldség
Válaszok 1
Kedvelések 0
Megtekintések 20K
Értékelés 0
A gondom az alábbi: kígyóuborkát termesztek fóliasátorban. Van is rajta, de igen keserű. Szellőztetve ugyan van, de így is nagy a meleg, ezért naponta 1-1 vödör vizet kapnak a bokrok. Nem tudom, hogy mitől keseredik meg: sok e a víz, nagy e a meleg vagy vmi más oka van. A héja világoszöld, szabadföldi termesztésre való, kihajtott, de nem volt szívem kihúzni.
Az uborkafajták keseredésre hajlamossága fajtatulajdonság, de környezeti tényezők is befolyásolják. Uborka termesztée előtt érdemes olyan fajtát választani, melynél a fajatleírás tartalmazza, hogy keseredésre nem hajlamos a fajta. Keseredést kiváltó környezeti, termesztési tényezők a következők: hosszabb ideig tartó száraz periódus, fokozott hőmérsékleti ingadozás, borús időjást követő erős napsütéses időszak, tápanyagellátási hiányosságok, zavarok.
·
14 évvel ezelőtt
·
0 Kedvelések
·
0 Értékelés
·
0 Kommentek
·
View Full Post