Kedves IndigóSzemély szerint eléggé ellenzem a vegyszerezésnek minden féle formáját, főleg azokat amelyek nem indokoltak. A zöldségek tápoldatozása egyféle vegyszerezés, de határeset. Virágcserépnyi földben aligha lehet tápoldat nélkül paradicsomot vagy paprikát nevelni,de kellő odafigyeléssel ettől a tépoldátozástól nem szabad az egézségre ártalmas legyen.A tápoldatból a növénybe kerülő szervetlen anyagokat a növény ugyanis felhasználja, átalakítja a fejlődése során. Emberre csak akkor ártalmasak ezek az anyagok, ha valamilyen oknál fogva (főleg a túladagolás miatt) a növény a vegyszrek egy részét nem használja fel, hanem elraktározza a levelkben és a gyümölcsben. Ha betartja a tápoldaton előírt mennyiségeket akkor ez nem fog bekövetkezni. A növény állapotáról,a levelek szinéről is következtetni lehet arra, hogy szükölködik-e tápanyagokban, vagy megfelelően ellátott és szükségtelen az utánpótlás. A megfelően nevelt, és megfelelően tápoldatozott paprika, paradicsom termése mindenképpen kevesebb káros anyagot fog tartalmazni, mint egy üzletből vásárolt, számtalanszor növényvédőszerezett,szintén tápoldatozott és tartositószerezett termék. De azt azért még hozzáteszem, hogy vanak olyan virágoknak és disznövényeknek gyártott tápoldatok, táprúdak amelyeknek a zöldségeken való használatát maga a gyártó sem ajánlja.