By Vendég on 2010. augusztus 26. Csütörtök
Posted in Zöldség
Válaszok 1
Kedvelések 0
Megtekintések 4K
Értékelés 0
Gyönyörű nagy paradicsomaim teremnek évről-évre. Már tavaly is, de idén méginkább furcsa nagy sárgás-fehér, csokros csumája fejlődik a terméseknek. Az aljuk már szinte túlérett, a szár körül meg kemény, szinte zöldes, belül meg a fentebb említett hosszú fehéres nyúlványok. Ma főztem be belőlük, a legtöbbnek a felső harmada használhatatlan volt. Még megjegyezném, hogy mindig saját magról nevelt palántákat ültetek, ill. sok kikel az ősszel földre került, beásott termésekből, van, hogy gyorsabban és erőteljesebben fejlődik, mint a palántált példányok.
A zöldtalpasság (a bogyó, kocsány felőli zöld karimája) részben fajtajelleg. Kialakulását elősegíti a magas nappali hőmérséklet és a káliumhiány.A kialakulás megkerülhető a zöldtalpasságra kevésbé hajlamos fajták választásával, fólia alatti termesztésnél 25 °C felett szellőztetéssel és megfelelő tápanyag utánpótlással (akár a bogyó növekedési szakaszában, lombtrágyázással is, pl. Wuxal).
·
14 évvel ezelőtt
·
0 Kedvelések
·
0 Értékelés
·
0 Kommentek
·
View Full Post