By Vendég on 2010. október 19. Kedd
Posted in Zöldség
Válaszok 2
Kedvelések 0
Megtekintések 5.9K
Értékelés 0
Kolbásztök magjaiból, amit kertészetben vettem, két bokor fejlődött ki. Egymástól 6-7 méterre, almafákra futtattam fel őket.Évek óta először sikerült kikelnie, és szépen kifejlődnie. Az egyiken, amit tűzött a nap, 3-4 lecsónak elkészített finom nagy példány fejlődött. A másik , ami árnyékosabb,de komposzthalmon nőtt, sok nagy , hosszú példány, egész nyáron irtózatosan keserű termést hozott. Olyan mint az "epe". Sajnálom, mert most is 5 darab egyméteres példány várakozik szüretelés után az asztalon ( szintén keserűek )Fel tudom-e használni mégis? Mi az oka? Hogy kerülhetem el legközelebb ezt.
Kedves Krisztina!A nem megfelelő tápanyag-eloszlás csak az egyik ok. A másik, hogy a fény nem ugyanúgy érte a két növényt, illetve az almafa szívhatta fel a komposzt jelentős hányadát. A mostani terméssel semmit nem tud csinálni, mert keserű marad. Jövőre ne ugyanoda ültesse a növényeket (a vetésforgó miatt) és a keserűséget elkerülheti halványítással (mint pl. a zellernél). Ez abból áll, hogy a növényt leveleit összekötözzük, vagy speciális halványítóüveget teszünk rá.Tisztelettel: Botlik Bence Béla
·
14 évvel ezelőtt
·
0 Kedvelések
·
0 Értékelés
·
0 Kommentek
·
szerintem a sok tápanyag miatt mivel sok volt az eső állandóan fel tudta venni a vízzel együtt és ne kapott sok napfényt!én a cukkinivel jártam így.Annamária
·
14 évvel ezelőtt
·
0 Kedvelések
·
0 Értékelés
·
0 Kommentek
·
View Full Post