Kedves Andrea! az előttem szóló ,nagyon precízen és okosan el is mondta a fákkal és a ,cseresznyefa mézgásodásával kapcsolatos tudnivalókat. Sokat tanultunk és bizony alkalmazzuk is a gyümölcsösben a tanultakat,mert a fák egészsége és szép termése érdekében kell is. A cseresznye a barack és a szilvafa sajnos nagyon hajlamos a mézgásodásra ,és néha fagyási sérüléseik is vannak amik ide vezetnek. A fák, télen pihenő idejüket töltik, de sajnos A Februári időszakban megfigyelhető hogy az időjárás melegedni kezd és nagy eltérések mutatkoznak a nappali és az éjszakai hőmérsékletek közt,ilyenkor a fa nedvei felengednek és éjszaka lefagynak,a fák törzsén a hatalmas hegek amik így szélesre barázdálták a törzset ettől a jelenségtől is vannak, sajnos gyakran látjuk a fákon,tanácsom, régi már kissé kiapadt nem teljesen friss mésszel kell tiszta nem fagyos kb. 5-8Celsuis fokos időben lekeni a fák törzsét ilyen mésszel,mert így a téli napsütést vissza veri és a felmelegedett fanedv nem fagy le éjszaka,és nem repednek ki a kényes részek. tanultuk ,és alkalmazzuk és bizony sajnos sok időbe telik a gyümölcsfák egészségének megőrzése.üdvözlettel:Timka