2012. augusztus 07. Kedd
  1 Válasz
  7.5K Megtekintés
Kérdésem: a kívülről szép piros paradicsomnak miért zöld a belseje? Ahol csatlakozik, onnantól lefelé, az egész paradicsomon végig zöld, száras, fás. Lehet tenni ez ellen, vagy ez egy rossz fajta paradicsom? Szárazság, vagy rossz locsolás??? Szinte az egész belsejét ki kell vágni és eldobni..... Köszönöm előre is a segítséget: Éva
12 évvel ezelőtt
·
#12078
Válasz elfogadva
Üdv! Valószínűleg sárga talpasságról van szó, amely a paradicsom egyik rendellenessége.Rendkívül alacsony vagy magas hőmérséklet, nagy különbségek a nappal és az éjszaka között a gyümölcs érésének időszakában, különösen a teljes beérés közeledtével, illetve kevés kálium hatására is kialakulhat.A felső rész késlekedik az érésben és zöld vagy sárga esetleg fehér marad még akkor is, amikor a csúcs körüli részek már egészen érettek. A zöld vagy sárga talpasságra való hajlam erősen rögzült fajtatulajdonság.Néha ez a tünet csak a gyümölcs keresztmetszetén látható. A károsodott rész íze soha nem jó, kemény és rágós. Védekezés:- Kiegyensúlyozott műtrágyázás.- Bizonyos fajták kevésbé fogékonyak.
12 évvel ezelőtt
·
#12078
Válasz elfogadva
Üdv! Valószínűleg sárga talpasságról van szó, amely a paradicsom egyik rendellenessége.Rendkívül alacsony vagy magas hőmérséklet, nagy különbségek a nappal és az éjszaka között a gyümölcs érésének időszakában, különösen a teljes beérés közeledtével, illetve kevés kálium hatására is kialakulhat.A felső rész késlekedik az érésben és zöld vagy sárga esetleg fehér marad még akkor is, amikor a csúcs körüli részek már egészen érettek. A zöld vagy sárga talpasságra való hajlam erősen rögzült fajtatulajdonság.Néha ez a tünet csak a gyümölcs keresztmetszetén látható. A károsodott rész íze soha nem jó, kemény és rágós. Védekezés:- Kiegyensúlyozott műtrágyázás.- Bizonyos fajták kevésbé fogékonyak.
There are no replies made for this post yet.