By Vendég on 2012. október 03. Szerda
Posted in Minden más
Válaszok 1
Kedvelések 0
Megtekintések 7.8K
Értékelés 0
leszemezett szőlőből szőlőpárlat készíthető házi pálinkafőzővel? ha igen, hogyan
Ugyanúgy, mint bármilyen más cefréből.A szőlőt össze kell zúzni az erjedés gyorsítására, aztán ha kierjedt, kifőzni.Az erjedés zárt edényben történjen, amibe nem megy bele a levegő (nem szabad oxigént kapnia), de a zajos erjedés (ameddig habzik a cefre) ideje alatt a képződő gáz el tudjon távozni, nehogy szétdobja az edényt. Azaz ha mondjuk műanyag hordóban erjed, akkor a teteje rajta legyen, de a leszorító bilincs ne. Nem szabad túl gyakran nézegetni, főleg nem rendszeresen kevergetni, mert ilyet is hallottam már. (Egy-két alkalommal azért lehet, de ne kapjon gyakran levegőt, mert olyankor mindig megpenészedik a teteje.)
·
11 évvel ezelőtt
·
0 Kedvelések
·
0 Értékelés
·
0 Kommentek
·
View Full Post