Otthoni csíráztatással (gabona- és egyéb magvakból étkezési célra) kapcsolatban szeretnék kérdezni.
Milyen magot használhatok fel? csak és kizárólag az e célra forgalomba hozott magvak alkalmasak csíráztatásra? mi a gond a boltokban kapható szintén étkezésre szánt gabonával, és magvakkal?
Riogatnak az interneten, hogy életveszélyes otthon csíráztatni... mondván, hogy a növény csírázásával párhuzamosan a rajta megtelepedett "alvó" baktériumok is működésbe lépnek, amit mosással nem lehet eltávolítani. Azért ez egy picit túlzás, ugye...? Elolvastam a honlapon található ezzel kapcsolatos cikket, és azt remélem, ha biztonságos helyről vásárolok magvakat, azokat tisztán és a megfelelő módon tárolom, és a csíráztatás során is betartom a higiéniai követelményeket, nem fogok itthon halálos baktériumokat tenyészteni....!
Kérem, nyugtassanak meg a hozzáértők!
...és még egy kérdés: minden csíra fogyasztható nyersen, úgy ahogy megnőtt a kis szentem? olvastam olyan cikket, amely azt írta, hogy például a hüvelyesek csíráit hőkezelni kell. Valóban? és ha igen, miért?
Minden segítséget előre is nagyon köszönök!