By Vendég on 2014. január 26. Vasárnap
Posted in Zöldség
Válaszok 3
Kedvelések 0
Megtekintések 8.2K
Értékelés 0
Kérdezni szeretném hogy miért nem hoz soha fejet,sem a Karfiolom,és sem a Brokkolim?Gyönyörű szépen nőnek óriásiak egészségesek de fej semmi.Már próbáltam korait,késeit,öntözöm trágyázom takarom ápolom.Jó ha 10 évenként egyszer sikerül hogy némelyik hoz fejet.A magot minden évben boltból veszem.
Őszi karfiollal kellene megpróbálkozni, annál nem gond a nyári hőség.Úgy, hogy hosszú tenyészidejű fajta palántázását június végére, közepes tenyészidejűét pedig július első felére időzítve. (Palántát pl. virágládában is jól elő lehet nevelni, bő hónap alatt.)
·
10 évvel ezelőtt
·
0 Kedvelések
·
0 Értékelés
·
0 Kommentek
·
BALÁZS (1994) könyvében említi, Kiültetés után – kellő vízadagolás esetén – 16–20 °C-on fejlődik a legjobban. A túlságosan nagy melegben csak kis rózsát fejleszt.Jarovizációs hőigénye eltér a többi káposztaféléétől, mert a virágzat kialakulásához előzetesen 12–16 °C szükséges. Az állandóan 16 °C fölött tartott növények nem fejlesztenek virágzatot. A hidegre – különösen a rózsaképzés idején – érzékeny, de az őszi fajták mínusz 4–6 °C-on még nem fagynak el.
·
10 évvel ezelőtt
·
0 Kedvelések
·
0 Értékelés
·
0 Kommentek
·
Április vége Május elején szoktam kiültetni szabadba,már próbáltam korai fajtát késeit,de egyik sem fejesedik be szinte soha.Most már ugy néz ki hogy lemondok a karfiol termesztésröl.
·
10 évvel ezelőtt
·
0 Kedvelések
·
0 Értékelés
·
0 Kommentek
·
View Full Post