By Vendég on 2014. március 14. Péntek
Posted in Növényvédelem
Válaszok 2
Kedvelések 0
Megtekintések 7.8K
Értékelés 0
Le tudom szedni pl tűvel egyenként, de valami más ötlet esetleg? Átterjedhet másra is? Nem tudom hogy került rá, mert már néhány hete nálam van, és eddig nem volt rajta ilyen. A növény közelében egy zöldike van (az még régebbi), az teljesen egészséges.
Amennyiben ezek a kis valamik kiemelkednek a levélnyélről, és 1-2 mm-es méretűek, akkor pajzstetvekről van szó. Minden növényre rátelepedhetnek, mindegyiket meg tudják és szokták fertőzni. Valószínűleg új növénnyel került be a lakásba. Actara permetlé talajba öntözve a legegyszerűbb védekezési mód, mivel a gyökereken keresztül felszívódik a növénybe, de ez a rovarölő szer tavaly szeptembertől II. forgalmi kategóriába került. Növény lombjára permetezéssel még hatékonyak a Mospilan, Spilan felszívódó hatású rovarölő szerek. Praktikusan alkalmazható a fertőzött lomb kezelésére még a Fazilo kész permetlé oldat, bár kicsit drága.
·
10 évvel ezelőtt
·
0 Kedvelések
·
0 Értékelés
·
0 Kommentek
·
Kedves Adrienn. Ez pajzstetűnek néz ki. Eltávolítása mérgek nélkül is lehetséges. Persze, az időbe tellik.Mivel ezek az álatkák nem a talajban, hanem direkt a leveleken élnek, teremnek és károsítanak, így relatív jó esélyek vannak ezeket eltüntetni. Sörös kendővel le lehet minden levelet mosni. A sörtől megfulladnak a tetvek és elpusztulnak. Természetessen utánna le kell minden levelet friss vízzel is mosni!! Ami még segít, az a csalánlé. Kb. 3 hétig vízben áztatott csalán levével ( igaz nincs oly jó illata, de segít)a növényeket lemosni és locsolni kell. A csalánlé kiírtja a tetveket és nagyon jó trágya is. (Ez segít rózsáknak is!!) Ha a levelek ragancsossak, fekete pöttyössek,-de a pajzstetveket is-lelehet egyszerűen zsíroldós mosogatósvízzel is mosni. Fontos, hogy kb hetente átkell nézni a leveleket, hogy vannak-e hivatlan vendégek, van nem. De ezen módszerek útján, lehet pénzt spórolni és mérget is. Ergo, környezet és személy védés.
·
10 évvel ezelőtt
·
0 Kedvelések
·
0 Értékelés
·
0 Kommentek
·
View Full Post