ledarált fűszerpaprikát csináltam tavaly és a színe meg fakult és illata is fura lett.Kérdésem az lenne számít-e,hogy mibe tartom vagy van-e valamilyen technikája a készítésének. válaszát előre is köszönöm.Tisztelettel Szabóné Zsuzsa.
Kedves Zsuzsa!Nem tudom,mennyi paprikáról van szó,de a régi háziasszonyok a család éves szükségletét befőttes üvegekbe tették,kanállal lenyomkodták,hogy ne maradjon benne levegő,befedték,majd száraz,sötét helyen tárolták.Mi a mai napig így csináljuk.Szép a színe,jó az íze.Fontos,hogy teljesen száraz legyen,amikor elteszi.Gondolom,a tárolás módja nagyobb mennyiségnél is alkalmazható.Üdv.Kis János.
A ledarált paprikát nehéz tárolni hosszabb időn keresztül. A megoldás nem kell ledarálni. Száraz helyen papír dobozban jobban eláll. Ledarálás előtt célszerű egy alapos zuhanyos mosás, majd a szárítás napon, vagy a sütőben. Én a nyár végén daráltam le a maradék tavalyi paprikámat. Természetesen utána üvegbe tömörítettem. Íme a darálóm, egy szennyvízcsőből csináltam.http://kedvescimbora.extra.hu/fotok//menu/daralohonl.jpghttp://kedvescimbora.extra.hu
Régebben mi füzérekben fellógatva tároltuk a fűszer paprikát,de a tél folyamán annyi hátrányos fizikai hatás érte,/Por,nedvesség,stb/hogy tavasszal egy csomót el kellett dobni,mert kifakult.Azóta a már említett módon tároljuk.Üdv.Kis János.
Mi évek óta darálás előtt a sütőben enyhén megpirítjúk vagy csak annyit darálúnk ami egy hónapra elegendő.Nálúnk még az unokák is szeretik még a kocsonyában is.,nemcsak a házi kolbászban.Szép és szebb napokat!!Jégmentesen.
Az őrölt paprika elveszti a színét,ha sokáig áll,illetve ha fény éri.Ha nagyobb mennyiséged van akkor le kell szárítani és féltermékként szorosan bekötve nejlonzsákba lehetőleg sötét száraz helyen kell tárolni darálásig.A ledarált paprikát fel lehet frissíteni,ha újból átdarálod.