By Vendég on 2012. június 02. Szombat
Posted in Gyümölcs
Válaszok 1
Kedvelések 0
Megtekintések 3.5K
Értékelés 0
Hogyan lehet megvédeni a birsalma gyümölcsét a romlástól?
A háziasszonyok gyakran tapasztalják, hogy a leszüretelt és egészségesnek látszó birsalmák felvágva használhatatlanoknak bizonyulnak: a húsuk megbarnult, megrothadt. Ezt a jelenséget a monília nevű gombabetegség idézi elő oly módon, hogy a gomba spórái a bibeszálon keresztül a magházba jutva elindítják a folyamatot. Permetezni tehát már a virágzó birsbokrot kell, ezzel megakadályozva a virágok fertőződését. A gyümölcsök fejlődése idején, a nyár derekán a permetezést meg kell ismételni. Védekezésre a bordói lé mellett sokféle gyári szer (Champion, Rézoxiklorid, Orthocid stb.) is alkalmas.
·
12 évvel ezelőtt
·
0 Kedvelések
·
0 Értékelés
·
0 Kommentek
·
View Full Post