Kedves Ildikó! Folyamatosan meg kell vonni a vizet a növénytől (egyre ritkábban, és akkor sem kell eláztatni), majd mikor már szárazon hagyjuk a földjét meg kell várni, hogy elszáradjanak a levelei (abból merít a hagyma erőt a következő virágzáshoz). Ha elszáradtak a levelek, ollóval le lehet vágni, ahogy a gyökereket is. A megtisztított, és alaposan kiszárított hagymákat csomagolja külön-külön száraz újságpapírba, írja rá, hogy amarillisz, a dátumot, amikor becsomagolta, és tegye be a hűtőszekrénybe olyan helyre, ahol nincs útban (ne a fagyasztóba). Legalább 3 hónapig kell sötét, hűvös helyen pihentetni a hagymákat, hogy újra virágozzanak, különben csak leveleket növesztenek.Ha letelt az idő, ki lehet venni a hagymákat, és laza, tápanyagokban gazdag, jó vízáteresztő földbe kell ültetni úgy, hogy a felső harmada kilátszódjon. Ilyenkor még nem kell locsolni, mert csak kirohad, a meleg hatására fel fog ébredni a hagyma. Ha megjelenik a virágszár kezdeménye, akkor jó alaposan be kell locsolni (áztassa vízbe a cserepet, majd csepegtesse le, hogy alatta ne álljon víz). Ezután már rendszeresen lehet öntözni a hagymákat. Sok sikert!