By Vendég on 2012. október 17. Szerda
Válaszok 1
Kedvelések 0
Megtekintések 7.9K
Értékelés 0
Hogy készítsem el a csipkebogyó teát? Azt, hogy a csipkebogyót feldarabolva, hideg vízben kell áztatni, már megtaláltam. Arra viszont nem találtam - számomra egyértelmű - ajánlást, hogy mennyi ideig kell áztatni és ebből a készítményből mennyit kell egy pohár teához felhasználni. Én a forró teát kedvelem. Tegyem a készítmény-adagot forró vízbe? A frissen szedett csipkebogyót meddig lehet tea készítéshez felhasználni. Hogy tároljam a maradékot? Válaszukat türelmetlenül várom, sok finom gyógyító folyadékot szeretnék fogyasztani a leszedett csipkebogyóból.
Ha a hőre érzékeny anyagokat (illóolajokat, vitaminokat) szeretnénk megkímélni teakészítés közben, akkor a következő módon készítsük el a teát: a tea(keverék) felét - jelen esetben a csipkebogyót - 12-24 órán keresztül hideg vízben áztassuk, a másik feléből pedig készítsük el a forrázatot, majd a kettőt összevegyítve melegen ihatjuk. A legtöbb vitamin a frissen szedett csipkebogyóban található, de szellős helyen megszárítható és egész télen át fogyasztható.
·
11 évvel ezelőtt
·
0 Kedvelések
·
0 Értékelés
·
0 Kommentek
·
View Full Post