1kert.hu - a FELCO specialista

 
  2014. július 04. Péntek
  3 Válasz
  19K Megtekintés
A csüngő európai vörösfenyőm (puli) levelei néhány nap alatt rozsdaszínűvé váltak és a teljesen egészséges lombozat felét már ledobta a növény. A tűlevél hullatás belülről kifelé halad. Mi lehet a baja? hogyan tudnék segíteni rajta?
9 évvel ezelőtt
·
#29033
A fenyő hazai klímánál rendszeres öntözés nélkül nem tartható életben. A fenyőket nyári meleg hónapokban eső hiányában hetente alaposan be kell öntözni, annyi vízzel, hogy a gyökérzete körüli talaj teljes mélységében átnedvesedjen. A fenyőket ültetés utáni első 2 évben különös gondossággal kell ápolni, mert csak akkor sikeres a begyökeresedése. Amit tehet, öntözze a leírtak szerint. A fenyők örökzöldek, ez azt jelenti, hogy egész évben nedves talajt kívánnak, mert télen sincsenek nyugalomban, anyagcseréjük aktív. Száraz, hómentes tél után már márciusban is szükség lehet talajuk öntözésére, amikor még a kertekben nem nyitják meg a vízcsapokat.
9 évvel ezelőtt
·
#29159
sajnos nem az ontozessel van problema, 2 ev utan mar a masik vorosfenyom is szarad..ketsegbe vagyok esve, nem tudom mit tehetnek a megmentesuk erdekeben..
9 évvel ezelőtt
·
#29193
A fenyő leveleinek barnulása arra utal, hogy a fa nem jut a talajból vízhez. Ez történhet attól, hogy valamilyen kártevő rágja, a gyökérzetét vagy talajban élő gomba támadta meg. Ez idős fa vagy frissen telepített egyed? Vizsgálja meg a fa törzsét, hogy nincsenek-e a kérgén apró1-2 mm átmérőjű lyukak, rovarjáratok, és a fa törzsének aljában barna morzsalékos rágcsálék nyomok.
  • Oldal :
  • 1
There are no replies made for this post yet.



Partnerek 
 

1KERT.hu - FELCO metszőolló, ágvágó és fűrész

Balintgazda.hu - Bálint gazda kertről, növényekről

Senior.hu - Teljes élet 50 felett (szenior magazin)

Villámfordítás Fordítóiroda - Tartalommarketing

Garden-guide.com - Your Daily Green Inspiration

Vissza a tetejére