felco-shop.hu


  Antal Mária Dísznövény

Barkafák

  Kiemelt   Megoldott

Szép Napot Kívánok!! Kérdésem a következő lenne van 2 gyönyörű barkafánk ,eddig semmi baja nem volt most fedeztük fel , hogy valami rágcsáló beleköltözött a fa törzsébe , sorra száradnak el az ágai és levelei is. Kérdésem az lenne megmenthetők a fák ? Válaszát köszönöm , Üdvözlettel!

 • · Antal Mária · Vissza a tetejére
  Szép Napot !! Válaszát köszönöm, de kiváncsi lennék arra is, hogy vajon milyen rovarölőszert használhatunk, ami hatásos?? Köszönettel: Antal Mária
  The reply is currently minimized Megmutat
 • Válaszok (3)
  • · dr. Némethy Zsuzsanna · Vissza a tetejére
   Fűzfafélék törzsét, vastagabb ágait gyakran fertőzik meg faszövetben élő bogarak(elsősorban díszbogarak, cincérfélék, ormányosbogarak), de más rovarok is. Amikor még csak 1-1 rovar kártétele látszik, azt még általában orvosolni lehet. A farontó rovarok jelenlétére általában a törzs alján a talaj felszínén látható barnás színű morzsalékos rágcsálék hívja fel a figyelmet. Meg kell keresni a rovar járatát és a lyukon keresztül abba bedugni vastag, viszonylag kemény drótot, és a járatban élő lárvát azzal összezúzni. Ezután a járatba rovarölő szeres oldatot fecskendezzen be, majd méhviasszal, vagy bármiféle ragasztóval a bejáratot tömítse el, hogy a szer ne folyjon kis és párolgása is ki tudja fejteni hatását. Ha számos rovarjáratot lát a fán, a fa már nem menthető. A farontó rovarok fertőzése ellen csak a kifejlett alakok ellen lehet kémiai úton védekezni, tehát mielőtt a petéit lerakná a fakéregre, akkor kell azt rovarölő szerrel permetezni, esetleg ismételve. Ehhez észlelni kell(ene) azok jelenlétét. Utólag, a fertőzés megtörténte után a bajt már nem tudjuk orvosolni. Díszfák esetében ismert a fák rovarölő szeres injektálása, mint új módszer, de sajnos a faszöveti károsítók ellen az sem eredményes. A fát mielőbb vágják ki, és semmisítsék meg, mielőtt a fában élő rovarok kimásznának, és más fákat is megfertőznének. Tűzifának semmiképpen ne tárolják!
   The reply is currently minimized Megmutat
  • · dr. Némethy Zsuzsanna · Vissza a tetejére
   Decis, Karate, Karate zeon, Sherpa III. forgalmi kategóriás szerek hatnak a rágó szájszervű rovarok ellen.
   The reply is currently minimized Megmutat
  • · Antal Mária · Vissza a tetejére
   Nagyon szépen Köszönöm !!
   The reply is currently minimized Megmutat

  Lépj be a válaszadáshoz.

  Be kell lépned a válaszadáshoz, vagy regisztrálj, ha elõször vagy itt.


  Itt regisztrálj »
  Partnerek
   

  FELCO-SHOP.HU - metszőolló, ágvágó és fűrész kertészeknek

  Balintgazda.hu - Bálint gazda kertről, növényekről

  Senior.hu - Teljes élet 50 felett

  Vissza a tetejére