By Vendég on 2013. február 06. Szerda
Posted in Zöldség
Válaszok 3
Kedvelések 0
Megtekintések 3.1K
Értékelés 0
Sziasztok! 3 éve kaptam cseresznye és macskapöcse paprika magokat. Jól sikerült, rengeteg termése lett, amit mélyhűtőbe tettem. Van még belőle, de már fogyogat. A kérdésem az lenne, hogy az ilyen mélyhűtött magokat el lehet vetni? Van rá esély, hogy kikelnek?
Kizártnak tartom. Szétfagytak.Más lenne a dolog, ha kiszárítva tetted volna a fagyasztóba.
·
11 évvel ezelőtt
·
0 Kedvelések
·
0 Értékelés
·
0 Kommentek
·
Lehet egy kérdéssel több? Miért kellett lefagyasztani? Simán kiszáritom és sötét helyen tartom.Nem hiszem, hogy ez bonyolultabb tartósitási eljárás. Én az jövőben ezt javasolnám.Lassú fagyasztás során tűkristályok keletkeznek, melyek a sejt membránját úgymond kibökik, azt a sejtlötty szétfolyik kiengedés után. Amennyiben hirtelen fagyasztjuk le, akár némi folyékony nitrogénnel ez a folyamat nem zajlik le, nem keletkeznek tűkristályok. Elvetni mindenképpen el lehet, már miért ne lehetne. Ezzel semmi kockázatot nem vállalunk. Még az is lehet, hogy minusz sok, harminc fokos hűtőben, kis tömegről lévén szó, hirtelen lehűlés következett be, bár kétségeim vannak, de a próbacsiráztatást megéri, márcsak kiváncsiságból is.
·
11 évvel ezelőtt
·
0 Kedvelések
·
0 Értékelés
·
0 Kommentek
·
Igazából olyan sok termett 3 éve, hogy nem fogtam magot, úgy voltam vele, hogy a termés sok évre elég lefagyasztva. Így is lett, hisz még van legalább 1 évre való. De ha elfogy, akkor majd szeretnék termeszteni megint.Csinálok próbacsíráztatást azért, hátha. Nem vesztek vele semmit.
·
11 évvel ezelőtt
·
0 Kedvelések
·
0 Értékelés
·
0 Kommentek
·
View Full Post