Egész biztos, hogy valamilyen laska, de hogy ehető fajta-e, azt nem tudom, inkább gombás fórumon kellene megkérdezni.Szaporításhoz nem spóra a legjobb, hanem a gomba bármilyen része, a gombának nincsenek annyira specializálódott sejtjei, mint a növényeknek. A laskagombák általában a már beteg, legyengült, de még nem teljesen elpusztult fákat támadják. Kell keresni egy olyan fajta, pár hónapja kivágott fatörzset, amit szeret a laska. Feldarabolni fél méteresre, minden darab tetejéről levágni egy pár centis karikát. A nagy darabokat földbe ásni árnyékos helyen, hogy csak 10 cm látszódjon ki. Beöntözni. A tetejére rátenni vagy két gombakalapot, arra a vékony karikát, arra nejlont, és egy-két téglát. 1-2 hét múlva meg lehet nézni, a gomba elkezdte átszőni a környezetét.Már nem emléxem, amikor csináltam, meddig hagytam rajta a nejlont, talán őszig. Ha minden jól megy, a következő évben lesz termés, de lehet, hogy csak az az utáni évben.