By Vendég on 2013. október 19. Szombat
Posted in Dísznövény
Válaszok 8
Kedvelések 0
Megtekintések 9.9K
Értékelés 0
A kertemben lévő öreg japán birs bokor idén különösen sok termést hozott. A sárga, kis alma nagyságu birsszerü termés nagyon savanyu, almakompótba téve kellemes izt ad. Kérdésem: van-e jelentős C-vitamin tartalma a gyümölcsnek?
A neten azt írják, hogy nagyon magas a C-vitamintartalma.Feltételezem, hogy azért is olyan savanyú, mivel a C-vitamin ugye egy sav.
·
10 évvel ezelőtt
·
0 Kedvelések
·
0 Értékelés
·
0 Kommentek
·
Kedves Gyöngyössy! Én nem állitottam, hogy a japán birsnek magas a C-vitamin tartalma. Éppen azt szeretném tudni, hogy érdemes-e foglalkozni a felhasználásával, van-e C-vitamin tartalma. Üdvözlettel
·
10 évvel ezelőtt
·
0 Kedvelések
·
0 Értékelés
·
0 Kommentek
·
Kedves kérdező!A választ adó sem állitotta, hogy Ön bármit állitott volna. Számomra az jött le, hogy egy kérdést válaszolt meg úgy, hogy a forrást is megnevezte. Ez nem Ön volt, hanem a net. Utána már csak feltételezésbe bocsájtkozott, hogy miért savanyú, jelen esetben nem a szőlő, hanem a japcsi birs. Lehet, hogy az aszkorbinsavra utalva. :lol:
·
10 évvel ezelőtt
·
0 Kedvelések
·
0 Értékelés
·
0 Kommentek
·
Bocsánat kedves Gyöngyössy, félreértettem a válaszát és köszönöm, hogy utánanézett a net-en a kérdésemnek. Most már arra lennék kiváncsi, hogyan hasznosithatom a gyümölcsöt ugy, hogy minél kevésbé vesszen el az értékes C-vitamin tartalom. Üdvözlettel
·
10 évvel ezelőtt
·
0 Kedvelések
·
0 Értékelés
·
0 Kommentek
·
Kedves dr. Róvó Istvánné!Mind a magam, mind mások nevében megköszönöm, hogy ilyen gyorsan és kultúráltan egyenesbe hozta a dolgokat. Az interneten találtam néhány felhasználási javaslatot. Próbálja meg Ön is a keresőbe begépelni, hogy japánbirs felhasználása és azokat végigolvasni. A C vitaminnal azonban van egy probléma, hogy hő hatására nagyon tud bomlani, igy annak teljes megőrzése gondokat okoz. Biztos, hogy számtalan verzió található még, mindehez türelem kell, hogy megtalálja álmai receptjét. További szép estét:Zsolt
·
10 évvel ezelőtt
·
0 Kedvelések
·
0 Értékelés
·
0 Kommentek
·
Kedves Zsolt! Köszönöm segitő információit. Üdvözlettel Rné
·
10 évvel ezelőtt
·
0 Kedvelések
·
0 Értékelés
·
0 Kommentek
·
Így van, 50-60 fokon már lebomlik 10-20 perc alatt, úgyhogy bármilyen főzött vagy hőkezelt étel gyakorlatilag C-vitaminmentesnek mondható.
·
10 évvel ezelőtt
·
0 Kedvelések
·
0 Értékelés
·
0 Kommentek
·
A japán birsből elkészitettem egy szörpöt hidegen. Lereszeltem a gyümölcsöt héjastól, majd felöntöttem vizzel, amig ellepte.A megmaradt magházat is beletettem. 1-2 napig állni hagytam. Leszűrés után megmértem a levet és ennek sulyával egyenlő cukormennyiséget kis vizzel felfőztem. Lehülés után összekevertem a két anyagot. Egy nem tul aromadus szörpöt kaptam, de legalább megmaradt a C-vitamin tartalom. Üdv.
·
10 évvel ezelőtt
·
0 Kedvelések
·
0 Értékelés
·
0 Kommentek
·
View Full Post