By Vendég on 2012. december 07. Péntek
Válaszok 1
Kedvelések 0
Megtekintések 7.9K
Értékelés 0
Családunk kedvenc fűszernövénye a kapor. Minden formában szeretjük, de leginkább frissen. Már próbáltuk a téli hónapokban cserépben nevelni, de soha nem kelt ki. Kérdésem az lenne, hogy mit tegyünk, hogy télen is legyen friss kaprunk?
A kapor igazán rafinált növény; azt mondjuk rá, hogy igénytelen, mindenhol megél, viszont ahová ültetjük, gyakran nem kel ki. (Még Bálint gazdán is kifogott; ld. alábbi videónkat). Magjai csak egy évig csíraképesek, valószínű ezzel is okolható a sikertelen kelés. Meleg és fényigényes, a téli nevelés kedvezőtlen számára, ízanyagai sem fejlődnének ki olyan intenzíven. Érdemes inkább a nyári adagból lefagyasztani, s így télen is frissen fogyasztható.
·
11 évvel ezelőtt
·
0 Kedvelések
·
0 Értékelés
·
0 Kommentek
·
View Full Post