By Vendég on 2011. szeptember 23. Péntek
Posted in Dísznövény
Válaszok 3
Kedvelések 0
Megtekintések 3.9K
Értékelés 0
Kedves Mindenki! Csipkebogyóval kapcsolatosan lenne pár kérdésem. Hogyan állapíthatom meg, hogy a kertemben lévő futórózsa, vadrózsa vagy sem? Így vettem az ingatlant és nem tudom eldönteni, hogy fogyasztható-e a termése vagy sem? A másik kérdésem, hogy lekvár készítése közben megsemmisül a csipkebogyó C-vitamin tartalma? Főzésnél 60 celsius fok felett állítólag megsemmisül. A válaszokat előre is köszönöm!
Kedves Zoltán! A Csipkebogyó piros és ovális alakú, a futórózsa pedig kerek és narancs sárga!
·
13 évvel ezelőtt
·
0 Kedvelések
·
0 Értékelés
·
0 Kommentek
·
Tisztelt Bojtor Zoltán! A vadrózsa rózsaszínes, fehéres virágú, aprók a levelei, ősszel érik, akkor narancssárga a bogyója, és minél érettebb, annál inkább puhulni kezd a bogyó. Akkor érett, amikor már megcsípi a dér, az első hajnali fagy, és akkor már olyan puha, hogy összenyomható a bogyója. Kóstolásra édes íze van, nyersen is nagyon finom. Szétbontva az apró szőröket el kell távolítani belőle, bármilyen felhasználásra is kerül. Ha ilyen van a kertben, akkor szerintem megeheted, felhasználhatod. A C-vitamin 60 fokon kezd lebomlani, 65 fokon lebomlik, ha a teljes C-vitamin tartalmat szeretnénk megtartani, akkor szerintem erre a legjobb a hidegen elkészített csipkebogyó szörp. De más alkotó elemek miatt a lekvárja is nagyon egészséges. Remélem, hogy segítségedre lehettem.
·
13 évvel ezelőtt
·
0 Kedvelések
·
0 Értékelés
·
0 Kommentek
·
Kedves Hajnalka!Köszönöm szépen a választ, habár virága alapján nehéz lesz most beazonosítanom és a többi futó rózsának is narancssárga a bogyója, amiről biztosan tudom, hogy nem vadrózsa. Köszönöm szépen mégegyszer!
·
13 évvel ezelőtt
·
0 Kedvelések
·
0 Értékelés
·
0 Kommentek
·
View Full Post