Kedves Károly!Mivel Pál csemegeszőlőt akar telepíteni, ezért semmiképpen nem ajánlanék neki direkttermő szőlőt. - Az élvezeti értéke erősen vitatható (szerintem büdös)- Ráadásul, ha túl sok terem, akkor nem tud mit csinálni vele, mert törvényileg tilos belőle bort készíteni.- Az Otelló egyébként sem alkalmas futtatásra, mert csak középerős növekedésű, és érzékeny a szárazságra, ami a futtatott szőlőknél különösen probléma.Inkább a magyar nemesítésű Néró:A Néró egy sötétkék színű, bőlevű, fűszeres zamatú csemegeszőlő-fajta. Az egyedüli csemegeszőlő, amiből vörösbor készíthető.[1] Csizmazia József és Bereznai László nemesítették 1965-ben az Eger 2 (Seyve-Villard 12375 sel.) és a Gárdonyi Géza (medoc noir x Csaba gyöngye) keresztezésével. Magyarországon 1993. óta államilag elismert fajta; de Svájcban és Brüsszelben is fajtaoltalmat kapott.Tőkéje erős növekedésű, nem túl sűrű vesszőzetű. Fürtje vállas vagy szárnyas, nagy, tömött, átlagtömege 200 gramm. Érésideje augusztus vége, szeptember eleje, a csemegeszőlők esetében szokatlanul magas beérési cukorfokkal (19-20 mustfok) és viszonylag magas savtartalommal a mustban (kb. 9,0 g/l sokéves átlagban). Szárazságra mérsékelten érzékeny, fagy- és téltűrése jó. Gombás betegségekkel (lisztharmat, peronoszpóra) szemben rezisztens.Bora igazoltan gyógyhatású, gyulladáscsökkentő hatású.