By Nádori Katalin on 2014. július 22. Kedd
Posted in Gyümölcs
Válaszok 4
Kedvelések 0
Megtekintések 16.4K
Értékelés 0
Tanácsot szeretnék kérni, milyen fajta sárgabaracknak NINCS a húsában kemény rostszál, ami szúr, néha egész hálós szerkezete van? Már második éve "futok bele" olyan gyümölcsbe, ami kellemetlen lekvár formában, a kemény rostszálak miatt. Több helyről is vásároltam, sajnos az eladók nem mondják meg milyen fajta (nem tudják), nyers állapotban nem észlelhetők a szálak, illetve, csak elvétve fedezhető fel, befőzéskor viszont nagyon sokban találtam. Tapasztalt más is hasonlót?
Szia! Nálunk is ez volt a gond tavaly. Én az idén Olaszországból származó barackot vettem, de most nem volt bent. Mondjuk szerintem nem a származás miatt (eddig mindig magyart vettem, most is azt akartam, de nem volt), hanem mert most leturmixoltuk a lekvárt botmixerrel. Jövőre talán már a saját fámról származó barackból tudjuk főzni a lekvárt...
·
9 évvel ezelőtt
·
0 Kedvelések
·
0 Értékelés
·
0 Kommentek
·
Szia, nagyon köszönöm a gyors választ! Annak is örülök, hogy nem vagyok egyedül a problémámmal, akárkinek mondtam, nem hitte el.....nem tapasztalta. Botmixert én is próbáltam, de az a helyzet, hogy a darabosat szereti a család...és mixelés után is érezhető volt, mert érdesek, kemények a szálak. Kérlek, ha eladásra is terem a fátok szólj
·
9 évvel ezelőtt
·
0 Kedvelések
·
0 Értékelés
·
0 Kommentek
·
Rendben, ültettem már párat...
·
9 évvel ezelőtt
·
0 Kedvelések
·
0 Értékelés
·
0 Kommentek
·
Kedves Katalin! A bergeron nevű sárgabarackban találhatóak kemény rostszálak, meg az egy kevésbé "vizes" barack, viszont saját (és egy két ismerős) tapasztalatból mondhatom, igen finom lekvár készül belőle. A gönci fajta nem igazán tartalmaz kemény rostszálakat, nedvdúsabb, kb 2 héttel előbb érik. Üdv: Gábor
·
9 évvel ezelőtt
·
0 Kedvelések
·
0 Értékelés
·
0 Kommentek
·
View Full Post