1kert.hu - a FELCO specialista

 
  2016. április 16. Szombat
  3 Válasz
  15.6K Megtekintés
Kb 10 éves cseresznyefánk április 16-án még nem virágzott ki. Májusban szokott teremni. Van még remény?:(
7 évvel ezelőtt
·
#29561
Kedves Katalin! A cseresznyefák már mindenhol levelet is fejlesztettek, melyek 2-3 cm-es méretűek, jól láthatóak, és virágbimbók is megjelentek, a korai fajták már virágoznak. A képeken a fakorona részletei távoliak, de úgy látom, hogy nem hajtott ki. A fa esetleges kipusztulásáról hitelesen csak a akkor tudok nyilatkozni, ha küld a fakorona ágáról közeli képet, amin az ágon láthatók a rügyek: ha duzzadtak, belül zöldek, akkor még élnek, ha a rügyek szárazak, már nem élnek. Tavaly ősszel a cseresznyefa lombján nem vett észre semmi furcsát, a korábbitól eltérőt? Tavaly bőven termett? Üdvözlettel: Növénydoktor
7 évvel ezelőtt
·
#29564
Köszönöm válaszát! Próbáltam a rügyekről és a rügy belsejéről fotót csatolni. Tavaly bőven termett a fa. Mézgásodott kicsit a törzse, más furcsaságot nem tapasztaltunk.
Mellékletek (2)
7 évvel ezelőtt
·
#29566
A már színesedő virágrügy és a levélrügy is él a fotóin, még reménykedhet. De valami érhette a fát, ami a fa fejlődését lelassította. A fa törzsén a mézgásodásnál a talajhoz közeli részen nem látszanak lárvarágások és ürülékei?
  • Oldal :
  • 1
There are no replies made for this post yet.



Partnerek 
 

1KERT.hu - FELCO metszőolló, ágvágó és fűrész

Balintgazda.hu - Bálint gazda kertről, növényekről

Senior.hu - Teljes élet 50 felett (szenior magazin)

Villámfordítás Fordítóiroda - Tartalommarketing

Garden-guide.com - Your Daily Green Inspiration

Vissza a tetejére