By Vendég on 2013. szeptember 02. Hétfő
Posted in Növényvédelem
Válaszok 1
Kedvelések 0
Megtekintések 24.3K
Értékelés 0
Segítséget kérek! 8-9 éves mogyoró bokraim /fának neveltem őket/ vannak. Kb. 3 éve tapasztaltam, hogy egyik, másik mogyoró kesernyés, de a következő évben is és az azt követő évben meg az összes mogyoró ehetetlenül keserű lett. Idén nagyon figyelmesen minden bokorról mintát vettem /többet is/ és azt tapasztaltam, hogy az érett mogyoró közepe /szive/ fehér és roppanós -ÉDES. A körötte lévő hús barnás foltokkal van tele, picikét fonnyadt és KESERŰ. Ez a tünet 3 éve van, előtte tökéletes ízű és minőségű termés volt rajtuk. Kérdésem az lenne, ha valaki tudná, hogy gombás fertőzés, beporzási rendellenesség /mellette tuja sor van/, esetleg a talajon keresztül kaphatott vegyszeres vizet /szomszéd fürdőmedence elhasznált vize/? Sűrgősen kérek megnyugtató választ, ne hogy feleslegesen irtsam ki az 5 mogyoró \"fámat\", mert így a termése csak szemét, esetleg tüzelőanyag. Szivességeteket előre is köszönöm, SÜRGŐS VÁLASZRA VÁROK!
Szia kedves Erzsébet !
Kaptál valamiféle választ ?
Én is Így jártam !
Mi lett a Mogyorófáiddal ?
·
7 évvel ezelőtt
·
0 Kedvelések
·
0 Értékelés
·
0 Kommentek
·
View Full Post