By Vendég on 2012. október 11. Csütörtök
Válaszok 1
Kedvelések 0
Megtekintések 3.9K
Értékelés 0
tiszteletem falusi mg.i start programban termesztettünk füszerpaprikát . de most nagyon sok zöld van rajta az lenne a kérdésem hogy hogyan lehetne leszedés után beérlelni? mert azt mondták hogy szedjük le s sötét helyen be fog pirulni. köszönöm
Szedjék csak le,füzzék fel ,és szárítsák meleg helyen.A fűszerpaprika amúgyis olyan növény amit utóérlelni szoktak.Lehetne még zsákhálóban is érlelgetni,de azt a sok zöld paprika miatt nem javaslom,nehogy berothadjon a magas viztartalom miatt.Talán nem lesz első osztályú festékanyaga,de legalább nem megy pocsékba.Nálam a csípős cseresznyepaprika maradt a töveken teljesen zöld álapotban,de ezt én is felfűzve a konyhában érlelem be.Zörgös száraz lesz,gyönyörű piros színnel.Azért a paprikafüzéreket időről-időre ellenőrizni és forgatni kell,ha valamelyik paprika elkezdene rothadni ne rontsa meg az egész füzért.
·
11 évvel ezelőtt
·
0 Kedvelések
·
0 Értékelés
·
0 Kommentek
·
View Full Post