By Vendég on 2014. március 23. Vasárnap
Posted in Pázsit, gyep
Válaszok 2
Kedvelések 0
Megtekintések 4.8K
Értékelés 0
A képen látható a földem. Novemberben vettük meg a házat, most szeretném füvesíteni, ill. egy részén konyhakertet kialakítani. A föld cserepes, nagyon kemény. Alkalmas ez pázsithoz? Mivel tudnám feljavítani? Trágya v. gombaföld, vagy ezekkel még tömöttebbé teszem? Valaki mondta, hogy ne trágyázzak, mert arra jön a giliszta, arra meg a vakond... Mit tegyek? Jövőhétvégén ledozeroltatom, hogy sík legyen és terveim szerint hozatok rá pár centi földet, majd gyomírtom és később füvesítem. Valaszaikat előre is köszönöm!
Jövőhétvégén ledozeroltatom, hogy sík legyen és terveim szerint hozatok rá pár centi földet, majd gyomírtom és később füvesítem.erre már nem nagyon lehet mit írni :-) ön mindent tud már
·
10 évvel ezelőtt
·
0 Kedvelések
·
0 Értékelés
·
0 Kommentek
·
Dózerolás után mégis mit lehetne gyomirtani? Ilyen célra olyan gyomirtókat szokás használni, amiknek levélre kell kerülni. Ha nincs levél, akkor a hűlt helyére felesleges bármit is szórni.A talaj láthatóan nagyon kötött, agyagos. Némi homok se árt hozzá, de főleg minél több szerves anyagot kell hozzákeverni. (Rotációs kapával pl.)Minden m2-re egy egy talicska növényi anyag, vagy legalább 30 l. Amikor el van simítva a táj, akkor.Ha a hozatott talaj ugyanolyan agyagos, akkor abba is.Füvesíteni nem lehet ám bármikor. Annak a kora tavasz vagy az ősz az ideje. Nyáron csak napi locsolással kel ki, de akkor is nagyon hézagos lesz a hozzáértők szerint.
·
10 évvel ezelőtt
·
0 Kedvelések
·
0 Értékelés
·
0 Kommentek
·
View Full Post